Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladby podlahy v přízemí

Od: ann* odpovědí: 9 změna:

Opět jsem zde a zdarvím, čekají nás odlahy v přízemí a nevím, který postup zvolit!? Podlaha je provětrávaná, na ní 6 cm betonu s kari sítí. Na vrstvy podlahy včetně finální mám do 13 cm! Jsou mi známy vyrianty: 1. na beton hydroizolaci, na to EPS 100Z síla 6-7 cm, pak 1,2+1,8 OSB proložené "papírem" a sešroubované na to mirelon a na něj palubky 2,4 cm? Nabo za 2. hydroizolaci, rošt z trámků 50 x 50? na výšku 9-10 cm mezi ně EPS a na ně přišroubovat palubky? Jáááá nevííím :) Kdo poradí? A také se tu pořád mluví o rigiduru :) místo OSB by šla dát jen jedna vrstva? a jak "tlustá"? Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kdž si čtu podkladový beton s kari, tak pak nechápu 2vrstvy OSB prošroubované skrz. Vy asi máte peníze na zbyt? nebo tam budete hrát basketbal. Proč nestačí jedna vrstva OSB. 30mm to je síla :D pro osobní auto.

ann*
hodnocení

Tak prosím kolik by dle Vás "stačilo" na jednu vrstvu a nebo dvě tenčí? I finančně je to "pálka" :)

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Ono to není ani složité, ale také ani jednoduché. Zde bych si skoro dovolil tvrdit, že výsledný efekt ( OSB, nebo Rigidur ) bude stejný. Zde bych šel po ceně. V žádném případě bych tam nedával jakýsi rošt, který vůbec nic neřeší a nadělá tepelné mosty už do tak velmi slabé tepelné izolace. Já bych hydroizolaci doporučil z nějaké fólie, aby se na podlaze neudělaly výstupky ( hrby ). Pokud to už máte, tak je potřeba to nějak srovnat ( násypem ) , nebo do EPS vyřezat žlábky tak, aby se desky nehoupaly a hlavně, aby jejich horní plocha byla v rovině bez schodků. Potom na to stačí OSB 2 x 12 mm křížem, prošroubovat a celoplešně slepit. Ten papír to je nějaký fór, ne? Ten Rigidur je z výroby slepen 2 x 10 mm , takže ano jedna dvojitá vrstva. Menší tloušťka se nedá použít. S pozdravem Laďa

ann*
hodnocení

Papír já někde četla *zed* a nebo PE folií proti vrzání?! A nebo jak navrhujete celoplošně slepit i prošroubovat? Na ty typelné mosty v případě roštu jsem byla kamarádem také upozorněna *ee* Právě mi vychází, že OSB by byly levnější, ale zase nemám představu o oné pracnosti a ceně sešroubování a lepení ... oproti Rigiduru. Beton je, řekla bych v pěkné rovině, ale nechám jej ještě před pokládkou proměřit, na něj tedy tu hydro folii a EPS?

jabraka*

Ann,lze také použít na ten beton přímo 2 x Hobru.Lze ji přilepit na sebe podlahářským kontaktním lepidlem.Podle stěn zapěnit kvůli dilataci.Nedávat EPS,protože 5 cm je stejně málo.Na Hobru jde bez problémů položit dlažbu,nebo plovoučku.Pod koberec , nebo lino je potřeba tvrdší materiál,tedy jedna z desek - Rigidur.

JABRAKA

hodnocení

0x

Aničko, co myslíte "Podlaha je provětrávaná,"jako že pod podlahou proudí vzduch?

Víte nějak mě nejdou ty vrstvy "pod nos"Pokud je opravdu podlaha provětrávaná (proč?) tak pak je 6-7 cm tepelné izolace málo. Bude Vám zima od nohou.

Pokud nadále trváte na EPS 6-7 cm, použil bych ten s nejmenší lambdou. Na to QSB (je levnější) 2x12mm a podlahu Vámi vybranou.- palubky.

doplněno 17.05.11 18:32:

dcd-ideal.cz/...

hledal bych 0,035 a ještě přidal na tloušťce. I když na zimu zakryjete otvory (čím a jak) stejně je to málo na nohy...

ann*
hodnocení

Milane, ano, bude tam "proudit" vzduch - je zde použito tzv. iglu. Na zimu mi bylo doporučeno větrací otvory uzavřít. Prosím, který EPS má nejmenší lambdu?

marabu*

ze se sem tak cpu..na hobru jde primo lepit dlazba? :-O :)

raz*
hodnocení

0x

Zdravím, na beton bych použil nejlépe PE folii, dále co nejvíce tepelné izolace, spíž než EPS minerální vatu, aby plnila i funkci zvukové izolace, například Rockwool Steprock nebo od Isoveru. Zaklopit OSB deskami 2x16 (s rigidurem nemam zkušenosti, tak neporadím) a pod nášlapnou vrstvu použít Hobru, která lépe plní funkci kročejové izolace. Místo palubek můžete použít novodobé laminátové podlahy nebo lino s imitací dřeba pro ušetření potřebnych milimetrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]