Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plotové tvárnice - dát izolaci?

Od: mirekr® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci postavit plot z plotových tvárnic(39x19x19), který bude podpírat zahradu. Zídka bude vysoká 80 cm a na ni sloupky také z tvárnic. Měl bych několik dotazů:

1. mám položit první řadu tvárnic do nezatuhlého základu?

2. měla by se položit na základ izolace např. ipa a na ni teprve tvárnice?(tím by se asi rušila otázka č.1)

3. je potřeba svislé armovací tyče zasunout již do základu anebo stačí pokud dám tyče až do tvárnic, takže by nebyly provázány se

základem?

4. je nutné dávat tyče i vodorovně?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

0) jak podpírat zahradu? Jako opěrná zeď?

1) NE

2)Ano, a vytáhnout nahoru nad terén a ochránit třeba nopovku, podle výšky zeminy i "kompenzátorem" tlaku zeminy v mrazu.

3) Ano, po dvou drátech v jedné tvárnici, blízko vnitřní a vnější stěny.

4) Podle kvality práce... asi bych doporučil.

doplněno 18.05.11 17:22: Mirku,
č.3 píšete dva dráty. Rozumím tomu dobře, že do každého otvoru v tvárnici po jednom drátu? Nevím jakou tvárnici máte, pokud je 39 cm tak bude dělená, takže do každé půlky. Pokud ale zmenšíte tlaky mrazu z boku, stačilo by na 3 řádky po jednom drátu na tvárnici.
Pokud ale dávám dráty již při zalívání základu, tak mám obavy, že při délce 13 metrů a tomto množství drátu, mi ty dráty nemusí pasovat do tvárnice(mohu se v polovině minout při vyměřování o 1-2cm). Co potom?
nepochopil jsem kde se minou? Klidně (vy)ohnout drát...
ICQ 55180641
hodnocení

Je to jako opěrná zeď, ale výška zeminy bude cca 60cm. U č.3 píšete dva dráty. Rozumím tomu dobře, že do každého otvoru v tvárnici po jednom drátu? Pokud ale dávám dráty již při zalívání základu, tak mám obavy, že při délce 13 metrů a tomto množství drátu, mi ty dráty nemusí pasovat do tvárnice(mohu se v polovině minout při vyměřování o 1-2cm). Co potom?

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.1.Ne;2.Ano;3.Ano až do základu;4.Je to vhodnější.

satarajiri
hodnocení

0x

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně roxorů skrz izolaci do základů. Chápu to tak, že když budu mít vybetonovaný základ pro plot, na kterém budu mít pás izolace (IPA), tak roxory proženu i skrz tuto izolaci, aby trčely ven a já dál kladl plotovky. To se přeci ta izolace naruší, tím průchodem roxorů, to nevadí?

Mě se použití IPY moc nelíbí, proto jsem použil tekutou hydroizolaci -kyblik 10kg za 500 Kč mi vyšel na délku 40metrů plotu. Pak vzít štětku, 2x natřít silnou vrstvu nechat den vytvrdnout a je hotovo

ladza*

řekl bych, že to samozřejmě vadí, ale jde to řešit izolováním roxoru přidaným kolečkem ipy a pořádným roztavením. Není to samozřejmě dokonalé a vlhkost se po drátu do tvárnice nejspíš stejně dostane, ale je to menší zlo než uhnutá zeď. Stačí se projít a budete se divit kolik takhle vyhnutých zídek potkáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]