Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem..nemám možnost zaústit digestoř do komína, takže zbývá varinta recirkulační s uhlíkovými filtry ( cena cca 500,- na 4-6měsíců ) nebo průraz obvodové zdi..zajímalo by mne, jak velké tepelné ztráty vznikají, má-li digestoř odtah mimo budovu..jak dalece pomůže zpětná klapka proti vnikání studeného vzduchu..prostě kterou variantu digestoře mám zvolit s ohledem na náklady..snížení výkonu či hlučnost neřeším..díky za názory H.
Dobrý den. Z hlediska tepelných ztrát je úplně šumafuk, jestli tu digestoř zaústíte do komína, nebo vyvedete skrz stěnu. Dnešní digestoře mají celkem dobře těsnící zpětné klapky a tak vnikání studeného vzduchu je buď neměřitelné, nebo tak malé, že ho ani nezpozorujete. Ovšem teplené ztráty při zapnuté digestoři jsou. A jak velké jsou záleží na tom, kolik m3 teplého vzduchu vypustíme ven, neboť ten vzduch nahrazujeme vzduchem studený, který se opět musí ohřát. Z hlediska odvádění vodní páry je digestoř zásadní záležitost. Cirkulační zapojení odstraní na kovových filtrech tuky a v uhlíkových filtrech zápach. Vlhkost, a té není málo , zůstane v kuchyni, nebo v celém bytě. Také ty různé vůně, či zápachy ty filtry neodstraní v takové míře, jako když to jednoduše vypustíte ven. Ideální řešení je z tohoto hlediska mít vzduchotechniku s rekuperací tepla a provozovat dogestoř v cirkulačním režimu. Ale to je už jiná finanční kategorie. Takže na Vašem místě bych asi udělal ten průraz. Potom bych zkusil provozovat digestoř v cirkulačním režimu a až si ověříte, jak se vyvíjí RV v interiéru ( podle mě RV poleze nahoru ), tak to jednoduše přepnete na luftování ven. Tak to s největší pravděpodobností dopadne, zejména, máte - li nová plastová okna. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.