Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dá z barev udělat žlutá

Od: slunicko* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den .

CHci se zeptat zda se dá z různých barev udělat žlutá.Některé barvy jdou, ale nejsem si jistá zda i žlutá .

Děkuji za informaci . S pozdravem .

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Ale zase obraz na tvém monitoru je tvořen z jakých barev?Nu přeci R.G.B.

Red,green a blue. tedy červená,zelená a modrá.A z těchto tří se vytvoří i několik tisíc barev,tedy i žlutá!

JABRAKA

tos mě dostal... poklona :) *placni*
30.06.08 17:09
Jj...
30.06.08 17:10
Jjj.
Zkusím vložit obrázek jinudy...
Jak se dá z barev udělat žlutá
renm

tohle je světelné spektrum, je to o něčem jiném a úplně mimo...pokud chcete vytvořit bílé světlo tak musíte použít světla barev modrá, červená, zelená - čili když s něma budete svítit do jednoho bodu, budete mít bílé světlo.

Nebo mi snad chcete říct že když koupím tonovací barvy a sliju červenou, modrou a zelenou že z toho budu mít najednou bílou barvu? Trochu se zamyslete než tady něco vložíte

rybiz*

Pokud je to důležité, tak mícháte dva pojmy a dvě možnosti zobrazení, resp. tisku barev. V tiskárně je systém CMYK - purpurová, azurová, žlutá a černá a toto složení je z mnoha důvodů výhodné pro tisk. Ale základní spektrum barev je opravdu RGB - červená, zelená, modrá.

Pokud chce ale Sluníčko vymalovat byt, bude nejlepší si koupit již hotovou ténovací barvu se žlutým pigmentem a tu si "doladit" dle svého přání.

slonbonjohn*
hodnocení

2x
Žlutá nejde, je to jedna ze základních barev světelného spektra, pouze její odstíny
slunicko*
hodnocení

Děkuji za Váš zájem k mé otázce,

Mějte se hezky . S pozdravem

jantar1*
žlutá nejde? Ale ale, co jsi dělal ve výtvarné výchově na základní škole? :D Krásně sluníčkově žlutou jde bez problému vytvořit ze zelené a modré. Základní spektrum barev je červená, modrá a zelená, pokud se nemýlím. Žlutá tam nepatří.
slonbonjohn*
Původní odpověď jsem lehce zjednodušil vzhledem k tomu, že je otázka v rubrice bydlení a předpokládal jsem, že tazatelka si hodlá namíchat doma chybějící žlutou barvu k zvelebení bytečku.
Ve výtvarné výchově jsem maloval, kdykoliv jsem štětcem smíchal modrou a zelenou, vznikla mi azurová či tyrkysová, dle různých odstínů modré a zelené, nikdy ne žlutá.
Pokud by jsme diskutovali o rozkladu a filtrování světla, to by byla jiná.:)

jabraka*
hodnocení

2x

Strýcu,to je ono,tak jsme se to učili!

JABRAKA

milhaus*

žlutá samozřejmě namíchat nejde, kdo tvrdí že jde, tak by měl dostat nobelovku. To co jste sem dali za obrázek je světelné spektrum ale tohle v žádném případě neplatí pro spektrum na míchání barev. Světlo je opravdu něco jinýho. Žlutá barva patří mezi základní čili nejde namíchat. Výtvarnému umění se věnuji už dost dlouho abych tohle věděl. Kdo tvrdí že namíchat jde ať si koupí pastely nebo křídu a experimentuje.

Žlutá je vytvořit jen ve světelném spektru barev

hobby.nipax.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

slunicko,

teoreticky jde ze zelené,když se odfiltruje modrá získat žlutá.

ale záleží dost na tom,jestli se míchají barvy ve světle,nebo materiálech

JABRAKA

řekl bych to takto: barvy v tiskárně jsou tyto: černá, žlutá, modrá, červená.. tak to asi budou základní barvy, které namíchat nelze, jinak by tam nebyly. Jedinou výjimkou je černá, která se samozřejmě namíchat dá, ale bylo by to zbytečné ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]