Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu při určení výkonu krbových kamen s teplovodní vložkou. Mám dům postavený z Ytongu Lambda 375 a budu ho zateplovat vatou o tloušťce 100 mm. Vytápěný prostor je cca 130 m3 vzduch a 170 m3 voda. Jaký potřebný výkon kamen potřebuji, abych kamna nepřetápěl nebo nedusil? Mě se líbí třeba kamna od firmy Haas Sohn Kalmar 11 s výměníkem. Kamna budou jako druhotný zdroj tepla za plynovým kotlem. Případně jak zjistím potřebný výkon kamen - v projektu na stavbu domu mám psané jaký výkon radiátorů bych měl mít, mohu z tohoto údaje vycházet, případně jak (posčítat jednotlivé výkony atd.)? Díky.
dobrý den 130m3 vzduch jsem pochopil ale 170m3 voda to chcete vytápět bazén? jinak můžete vycházet z naprojektovaných výkonů radiátorů
Dobry den. Problem se dřevem je ten že hoří v cyklech.Nedava stale stejny vykon jako např plyn. Ze začatku hodně splynuje a postupně vykon klesa.Píšete , že mate 170+130m3 na vytapění což je 300m3 a při vyšce stropu 2,5m´= asi 120m2
Když se podívate na tady tuto krabici e-teplo.cz/... tak ta ma taky psanych 100-120m2 vykon.A to ma velikost topeniště 50-60litru .Ale do těchto kamen mužete přikladat 3 až 4x denně. Takže větší topeniště mužete ztlumit a dele hoří. U těch kalmaru se podívejte na velikost topeniště. Aby jste pak nepřikladal každou hodinu male polínka a kamna nehonil na velky vykon. Ve velkych kamnech udělate maly ohen, ale v malych velky ne. forum.tzb-info.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.