Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úhlová bruska

Od: zelenac* odpovědí: 21 změna:

Koupil jsem si brusku DWT WS08- 125V- je to švýcarská výrobek a má 860W 1090Kč a má regulátor otáček od 0- 11. tis.Zatím jsem o té značce nic neslyšel, ale to Švýcarsko je pro mne určitou garancí. Brousil jsem s ní zatím jednou a maká dobře. Otázka zní jakou máte event. zkušenost a zatím nechápu na co bych využil ty malé otáčky- asi na nějaké leštění atd.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrzout
hodnocení

0x

*smich* nechci vám kazit iluze, ale je to Čína v trošku vzhlednějším provedení. Těm parametrům bych až tak nevěřil, papír snese všechno. Nicméně účel plnit bude, jen pozor na přehřátí, je to prostě hobby nářadí

Řekl bych, Švýcarsko to vůbec nevidělo - možná se tam tisknuly výrobní štítky.

zelenac*
hodnocení

No tak to snad už ani nemyslíte vážně. Mám k tomu dokumentaci i s podpisem vák. ředitele DWT Swiss AG včetně tohoto odkazu na jejich stránky. dwt-pt.com/...

Jak mi tedy dokážete že je to Čína? To ti prodejci v kamených obchodech jsou taky padlí na hlavu?

doplněno 16.05.11 17:39:

Tady další odkaz : mamtechnika.cz/...

Podívejte, nemám ambice Vám vysvětlovat ani dokazovat, že jste koupil čínský strojek. Klidně si věřte, že máte švýcarský, stejně jako někteří ještě věří, že Eta je česká značka. Ale vězte, že v této cenové kategorii je veškeré nářadí částečně nebo zcela původem z Číny. Pokud chcete mít jistotu, bývá docela poučné nahlédnout pod kryty,např na elektroniku, kondenzátor - možná byste se divil, kolik strojů i renomovaných západoevropských výrobců po odkrytování naplno projeví svůj šikmooký původ. Taková značka Zhang Zhou Electric nezní příliš evropsky, že.

Ale neberte to jako projev snobismu, realita je prostě taková, že Evropu Čína ekonomicky válcuje. Není to sice veselé, ale je to tak. Také netvrdím, že flexa z Číny nebude fungovat. Bude. Možná i dost dlouho, ale každopádně dobře schovat záručák. Elektronika většinou umře první. Mnohdy jde proklemovat, ale lepší je vyreklamovat to.

Jsem v tomto směru velkýýýý skeptik. Sám jsem pracoval na výrobě lisů a osobně jsem nýtoval alternativně štítky - rakouské nebo české, podle toho kam to šlo. Napsat papíry a odkazy webů je už brnkačka.

A navíc za tu cenu to v Evropě nikdo nevyrobí.

zelenac*
hodnocení

Tak to mi chcete říct že jsem si měl koupit v supermarketu 500W za 199Kč , kde je tedy poctivě napsáno- vyrobeno v Číně a ještě bych ušetřil ne? Tuto diskuzi končím, nemá to cenu. díky

srovnejte to s Narexem a pak se zamyslete, jak by Švýcaři mohli vyrábět za 1/4 ceny stejnou věc. je snad pracovní síla ve švajcu levnější než v Čechách? čertíte se, protože se neorientujete v základních věceh na trhu... prostě za litřík máte doma čínu. no a co? jedna taková podobná mi v domácnosti a na zahradě funguje cca 7 let. a že jí neštřím...

ehm, nářadí Asist má taky na krabici něco jako France. a je to 100% čína. jako ta vaše DWT*bum*

ladinpraha*

Nikdo ti nechce říkat, co máš kupovat. Máš svůj rozum a jsou to tvoje peníze. Jenom mi připadá, že nechceš pochopit realitu dnešního života. Jeden příklad: dva identické výrobky, na jednom vylisovaný štítek Bosch, na druhém tento štítek přelepený štítkem ETA a koupený v prodejně ETA. Stačí?

tomasonko

NA svých švýcarských stránkách máš hned první rubriku company.Podívej se na obrázky a už tu nic neblábol!

hodnocení

0x

zelenáči, máte právo se zlobit a rozčilovat, ale ujišťuji Vás, že vlastním několik úhlových brusek od velikosti 125 do 230mm. Pro mě je rozhodující cena při nákupu. Pokud nemáte brusky na velké a časté používání (několik hodin denně), domnívám se, že je lepší 4 ks brusky po 250Kč, nežli jednu za 1500Kč.

Vše je jen o názoru a zkušeností... a peníze každého z nás.

stafan*

Korpus delicti : www.dwt-pt.com/pl/company_production.php

doplněno 16.05.11 18:50:

Nevím proč není odkaz živý, ale když jej otevřete jsou tam fotky a adresy výrobních závodu - a světe div se - všechny v Číně.

zelenac*
hodnocení

To že mám čepici NIKE vyrobenou ve Vietnamu, boty NIkE vyrobené v Indonesii a vrtačku BOSCH vyrobenou v Číně je snad z důvodu levné pracovní síly za dohledu kompetentních pracovníků mateřské firmy známé. Pleteme tu dohromady tedy dvě věci : legální světové značky vyrobeny např. čínskými dělníky v Číně atd. za dozoru svých lidí a nebo nelegálí napodobeniny světových značek v čínských manufakturách . Doufám, že si rozumíme.

vladimiriljic

mám několik kusů nářadí DWT a vybírám je zcela záměrně, přestože vím, že je to zcela samozřejmě čína. Ale myslím, že jsou to velice slušné čínské výrobky snažící se jaksi o německou kvalitu. Před pár lety to ještě byla německá značka ( tuším, že Deutsche Werke a to T už nevím). Je to o tom, že si evropský podnikatel zadá v číně výrobu pod svou vymyšlenou značkou a tady se ještě povedl, jak tak koukám, záměr vyvolat dojem, že je to evropský výrobek. Extra levné nářadí z velkoprodejny potravin je něco jiného. To má pouze vyvolat dojem, že je to nářadí. Na první pohled vypadá stejně. Je tento prodej neživí a kvalita je nezajímá. Oni když prodají 10 vrtaček a k reklamaci se jich vrátí pouze 6, tři nad tím mávnou rukou se slovy ylo to levný, co bych chtěl a jedna to přežije, tak jsou jako obchodníci v zisku

toma*

Identický výrobek nabízejí pod značkou Einhell.

kecal
hodnocení

0x

po zkušenostech nářadí ze supermarketů a jiných vetešinců kupuji vrtačky a brusky jen domácí výroby Narex.Kvalita nesrovnatelná a hlavně se dají bez problémů objednat nebo koupit náhradní díly u výrobce.Na což skopčák nebo Čína zvysoka kašle a nebo řekne že díly už nejsou.

klidas*

Za tu cenu co stojí 1kus flexy značky NAREX ,mám 8kusů flexy značky ČÍNA a určitě ve výsledku je ty Číny přežijou minimálně o třetinu (v součtu ). A proč bych měl objednávat náhradní díly ,když si za 3kila můžu koupit novou ...a mimochodem s výměnou jakéhokoliv zboží v záruční době JSEM NIKDY NEMĚL PROBLÉM .

tomio

No Narex je výhradně český?

Omyl. Pokud jste si toho nevšimli, tak již delší dobu NAREX bere taky z Číny ...

Prostě už neplatí, že je to kvalitní český výrobek jako dříve...

Dělám servis, a vím, o čem mluvím ...

Má obrovské sklony k ETĚ ... :(

hodnocení

0x

S tou Čínou je to různé. Koupil jsem např. malý kompresor na huštění pneu na 12 V, měl chod jako řehtačka, skákal po zemi a po chvíli se rozbil. Když jsem ho rozmontoval, tak tam byla ojnice bez ložiska nasazená letmo na čepu, která se roztrhla. Připadalo mi to jako podomácku vyrobená hračka. To je asi z těch manufaktur. Jinak tovární výrobky z Číny nemusí být špatné, zejména spotřební elektronika, ale i nářadí. Právě brusky, vrtačky a vrtací kladiva mám a slouží dobře.

lui*
hodnocení

0x

Jen malá osobní zkušenost. když jsem začal rekonstrukci baráku, tak jsem si taky takovou levnou flexu koupil. S vědomím, že asi moc nevydrží, a že budu shánět další. Ale bylo potřeba vyřezat staré rozvody topení vody atd. No, zdála se skvělá. Pak ale odešla, přesně dle předpokladů, a já šel pro novou. Nějak se mi to mezitím rozleželo v hlavě a já koupil značkovou Makitu. A proto jsem mohl srovnávat. S tou Makitou to byla úplně jiná práce. Po práci s ní nebrněly ruce. Mnohem klidnější, tišší chod. Prostě to nejde srovnat. Vím, že kdo si to sám nezkusí, tak asi neuvěří, ale je to opravdu tak. Levnej vercajk je opravdu hobby. Občas někde něco uříznout. Ale třeba už na takovou rekonstrukci baráku, jako v mém případě, jedině značkové nářadí. Vrátí se vám to menší únavě po práci.

petrsinger*

Varátí se to nejen v menší únavě.

Známej truhlář - kutil dostal darem dvourychlostní aku vrtačku DWT. Z apár měsíců odešel akumulátor a rozpadlo se přepínání směru chodu. Očekával švýcarskou kvalitu stejně jako tazatel a dostalo se mu akorát ničení nervů při práci s tímto strojem. Já (ač vyznavač hobby nářadí) jsem mu půjčil svou novou Makitu 6271DWPE, aby dodělal co začal a nebyl schopen dokončit s DWT.

Hned druhý den si objednal mou Makitu! Ten rozdíl při práci byl neporovnatelný - opravdu. Cena? Asi o 80% vyšší, kvalita však mnohonásobně!

jericho

Tuto zkušenost mohu potvrdit v bledě modrém. Já dům stavím, koupil jsem si od DWT dvě flexy - tu největší a nejsilnější co vůbec dělají a 125ku s regulací otáček. Uvažoval jsem to jako kompromis ceny a kvality.

Ta největší odešla v ložisku velmi záhy při prořezávání betonového šalunku (dostávala kouř) a nahradila ji Hitachi. Ta drží dodnes, (cca 4 roky, ale už není moc používaná).

Ta 125ka odešla až před týdnem, udělala opravdu hodně práce. Byla pro mě důležitá regulace otáček, protože jsem s ní často brousil dřevo a na plné točky flexa se smirkem dřevo pálí a moc ubírá - těžko se drží rovina. Když tedy odešla, (a byl jsem s ní spokojený, v průběhu času co jí mám odešly asi tři malé flexy ze supermarketu (tesko, skill apod.), chtěl jsem si ji koupit znovu. Koupil jsem ale podle heureky makitu GE 5030 za 1400,-Kč, která ale nemá regulaci otáček. Tu jsem si zbastlil ze starého vysavače do samostatné krabičky před zásuvku.

Jaké bylo mé překvapení, když jsem s ní začal brousit. Neuvěřitelný rozdíl, který doteď přesně nechápu čím to je - vždyť se to jen točí. A přesto skutečně jak píše kolega - práce s ní hladká jak jízda po novém asfaltovém koberci. Vibrace poloviční, schopnost udržet rovinu při broušení výrazně větší, únava při práci poloviční. Opravdu to nejde srovnat. A to jsem byl s tou předchozí DWT docela spokojený.

Jestli kupujete flexu na "tu a tam něco", DWT ta menší mi vydržela dost a určitě se zaplatila. Jestli stavíte svépomocí nebo s tím pracujete v práci, hlasuju ale pro vyšší kvalitu, je to velký rozdíl. Navíc - já už takhle vyhodil peníze třeba na hoblíku, který jsem napřed koupil od Asistu, a pak až od Makity. Nože se nedaly seřídit, po seřízení nedržely, přítlačné matice se ožvejkávaly nejen dodaným klíčem, ale i plným, který je o polovinu širší apod. Nadělaný rýhy do trámů, ztracenýho času a vzteku, že bych to rozmlátil palicí. Ten čas na tom strávený jsem mohl udělat práci nebo být s dětma.

Takže teď už mám nářadí jen Narex(2vrtačky), Festool(excentrická bruska 150), Makita (mafl,flexa, hoblík), Fein (akuna vrt. velká), Metabo (akuna vrt. malá), Honda (křoviňák), Dewalt (excentr. malá), Hitachi (flexa velká), Stabila (laserová vodováha), Stihl (026, udělal jsem si GO podle arboristsite.com a neměnil bych). Hodil by se ještě kompresor (schneider) a horní fréza (asi Makitu) a protah (nějaký starý Rojek). I hořák na ipu jsem si nakonec koupil svůj, protože ten z půjčovny, to byla k práci nepoužitelná hrůza. Dostal jsem darem míchačku s pomláceným bubnem na který se lepí beton a mám intenzivní pocit, že jsem si s ní přidělal ukrutné množství práce a měl jsem koupit novou, kde by se beton nelepil na stěnu. Tolik za mě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]