Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popraskaná fasáda na veloxu

Od: skairi odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

firma mi udělala omítky na velox desky (stavba stála 5 let před omítkami) na velox desky dali rabic. pletivo, špric, a pak jádro, na jádro poté dělali štuk, celé to bylo provedeno loni v létě při 30 stupních C, cca za 2,5 týdne . Když jsem vedoucímu firmy říkala, že na jádro je brzy dávat štuk, že jádro musí vyzrát, tak se na mně rozčíli. Během měsíce po dokončení začal štuk praskat a nyní jsou tam praskliny.

Dnes vedoucí firmy tvrdí, že údajně mám dům (novostavbu) mokrý , přitom, je ilozolovaný , a základová deska je cca 30-50 cm nad terénem.

Poraďte mi někdo co s tím se dá dělat. A proč mi popraskal štuk, vypadá to nepěkně.

Lucka

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. Vy máte pouze dvě možnosti, nechat to plavat a dívat se na praskliny, nebo to reklamovat a v rámci reklamace to firma musí řešit. Praskliny paradoxně vznikají vysycháním a já to vidím na nedodržení technologického postupu, který je závazný pro všechny. Podle mě jádro bylo dokonale vyschlé a navíc mělo tak malou vlhkost, že aplikovaná fajnová byla vemi rychle bez vody. Když drží, asi neshořela, ale neúmerně rychle vysychala ,tím měnila objem a tím se dostala za mez pevnosti a vnitřní pnutí ji jednoduše roztrhalo. Jak to nakonec vyřešíte je ve hvězdách. Vidím, že šéf stavební firmy to ještě před reklamací háže na Vás. Asi top bude chtít pohrozit soudem, soudním znalcem, úhradou škody atd. S pozdravem Laďa

skairi
hodnocení

Dobrý den děkuji za odpověď ,

snažím se to řešit, ale asi máte pravdu, že budu muset obětovat další finance a pozvat soudního znalce a uhradit pro jistotu znalecký posudek.

Naletěla jsem , protože jsem na to sama , na hezké reči pana vedoucího firmy. Jak se mi kasal , že jemu nikdy do 5 let nepopraská nic.

Děkuji i tak za rady i ostatním.Lucie

hodnocení

2x

Lucko, připravte se na boj.

Firma bude trvdit že jste zanedbali: 1,2,3,4,5,6,7,...atd věcí, proto omítka praská. Žádná firma neřekne, my jsme to zprasili. Pokud se nedohodnete na reklamaci, musíte pozvat (za Vaše peníze) znalce, který vypracuje závazný posudek, potřebný třeba i pro soud. Jak daleko chcete zajít?

Každopádně znalce si musíte pozvat vy a zaúkolovat ho, nedopusťte aby si ho pozvala firma.

skairi
hodnocení

Mám prosím Vás ještě jeden dotaz,

nešlo by to celé nastříkat břizolitem? Myslím jen jestli by ty praskliny se neschovali pod vrstvou břizolitu ...? Možná je to hloupost, ale ptám se... nechce se mi znovu zateplovat , (protože polystyrén je již v těch Velox deskách a je to tudíž zateplené).

Děkuji všem za odpověď.

Lucka

ladajaskva*

Dobrý den. Pro posouzení by bylo potřeba vidět aspoň na fotografii, jak to vypadá. A obecně vzato, všechno lze předělat, opravit zrenovovat atd. Je to pouze otázka , kolik chcete, nebo můžete do toho investovat. Ovšem než se do něčeho pustíte, tak tu fasádu oficiálně a hlavně písemně reklamujte. A Vyfoťte to a dejte to sem. S pozdravem Laďa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]