Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se sbalit do kufru?

Od: krkovicka* odpovědí: 26 změna:
Dobrý den.Jak nejlépe zabalíte kufr aby se Vám tam všechno oblečení vešlo?Děkuji :)

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tady máte video návod, jak zabalit vše potřebné do malého kufru: loupak.cz/...

krkovicka*

dobrý systém balení,někdy využiji *ee*

pravdomluvny*

Tak to nevím, co je na tomhle systému výhodného. Když pak budu chtít vyndat mikinu, tak abych vybalil všechno. Pro malé děcko myslím nevhodné.

hodnocení

0x

Otázka je jestli jste žena nebo muž ;)

krkovicka*
hodnocení

Luigi,žena-aspoň doufám :) je mezitím nějaký rozdíl?Slyšela jsem že Skautský způzob je do válečků.
doplněno 15.05.11 18:06: Já se musím smát,ty hrubky!omlouvám se:-D

ladinpraha*
hodnocení

0x

Ty se stěhuješ? Na 14 dní stačí igelitka nebo to, co se vejde do brašny k NB.

krkovicka*
hodnocení

Né,stěhuji dítě na ŠvP a jelikož jim bude v příštích dnech pršet,máme malej kufr,a ty svetry a mikiny tam nejdou ani zaboha narvat.Bych potřebovala spacebagy ale ty momentálně nevedem.

joker*
hodnocení

0x

stejně jako to udělal Mr.Bean, vešel se mu tam i medvídek *smich*

krkovicka*
hodnocení

No,jako matka,chci zabalit opravdu všeho dostatek.
ladajaskva*

Dobrý den. Při balení věcí na cestu a to kamkoliv, se musí dodržet zásada, že musíte vzít ještě o několik věcí více, než máte doma k dispozici. A to na jakkoliv dlouhou dobu. Protože to ale není možné, tak nanosíte na hromadu všechno, co budete bezpodmínečně potřebovat. Tu hromadu zamknete v jednom pokoji a zahodíte klíč. Z přístupného zbytku všech možných i nemožných krámů, které budete opět považovat za nepostradatelné uděláte druhou hromadu. Tu necháte přenést do druhé místnosti a opět ji zamknete a zahodíte klíč. Z toho posledního zbytku vyberete podstatné věci jako lak na vlasy, hrací karty, kreditní kartu, občanský průkaz a normálně se oblečete. Pro formu si vemete zásobu proviantu na celý pobyt. Několik štanglí ekologického salámu, ekologické vysokokalorické klobásy, 2 šrůtky anglické a štryclu chleba. Ostatní nepotřebujete. Jo nesmíte zapomenout jet už ve společenském, abyste mohla chodit na mejdany. Ale obecně platí, ať zabalíte co chcete a jak chcete, tak na místě činu drtivá většina věcí je na nic a drtivá většina potřebných věcí zůstala doma. Bez ohledu na velikost kufříku,kufru, lodního kufru, či přívěsného vozíku. S pozdravem Laďa

krkovicka*
hodnocení

Tak za tuhletu úvahu si zasloužíte bodíky :) takže defakto nic.Ještě jste zapoměl na smuchlaný kalhotky do kapsy,pro případ "nehody"
ladajaskva*

Dobrý den. Já se skoro stydím a omlouvám se, že jsem to pojal v takovém neradícím duchu a napsal jsem to jako nějaký fejeton.. Já jsem letadlem neletěl a asi už nepoletím, takže do toho kufru nemám co kafrat. Ale já jedu zítra do práce, ráno se probudím tak ve 4 a po obvyklém rituálu se konečně v 5,30 přesunu do auta. A pořád si musím dokola opakovat klíče od auta, ovládač vrat, peněženka, brýle, klíče od firmy a mobil. Dvakrát se vrátím, abych nakonec zjistil že všechno mám. A v práci zjistím, že ty klíče jsou ty druhé a pod. Ale mě to už nevadí. Všechno už mám dvakrát. Já kdybych jel na školu v přírodě, tak bych tam byl už několikrát před nástupem, abych si to všechno zařídil a nemusel se s tím kufrem mazat. Ale to jen tak na okraj. Také jsme vypravovali děcka na různé tábory a pobyty. Zkušenost říká, že vždy toho měli ssebou násobně více,jak bylo potřeba. Ještě taková epizoda:. Jeli jsme autobusem partie různých živlů z nemocnice od doktorů po kantýnskou lyžovat do Vysokých Tater. Vzali jsme kamarádku, která tenkrát dělala vychovatelku v družině. Zastavíme v Popradě u zimáku a vedoucí zájezdu říká, kdo chce , může si jít každý večer zaplavat. A kamoška říká, tak to je perfektní, já jsem si vzala plavky. Já mrzutě no ještě mě řekni, že máš brusle a to bys mě oprvdu naštvala, protože já jsem plavky neměl. Ona říká, no jedu lyžovat, samý doktor, to bude na úrovni, tak jsem se připravila na každou situaci. Takže někdo je vždy připraven, jak to bylo na té přezce od skautského řemene. ( nebo to byl pionýrský řemen? ). S pozdravem Laďa

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Bylo by dobré uvést o jaké dítě se jedná (věk), kde budou ubytováni (možnost usušení oblečení), a náplň ŠvP. Od toho se odvíjí počet součástí oblečení. U nás to většinou bylo tak, že táborník se vrátil v oblečení, ve kterém odjel a ostatní bylo netknuté.. :) Z vlastní zkušenosti (vandry) vím, že člověk vystačí s minimem, když umí improvizovat. Záleží na tom, jak je dítě samostatné a má-li už nějaké zkušenosti. A taky na tom, jak se dětem věnují učitelé nebo vedoucí na táboře.

Jop a souhlas..většiny táboru jsem vystačil s jedním oblčení...jako nadšený přepírač pradla jsem nijak netratil a ani špatně nevypadal...nicméně pochybuji že ditě bude nosit svetry...

krkovicka*
hodnocení

5ti letá holka.Na 10dní-3mikiny,z toho jedna teplá,1x svetr,1ks bundy,4ks tricko dl.rukáv,3x kratky rukav tričko,4ks tepláků,3x legíny,2x punčocháče,1x boty,1x holínky,2x pyžamo,10x spoďáry,10x ponožky,1ks-sukně,šortky,šátek,čepice,klobouček,pláštěnka.Teď ta hygienická taštička a nějaký ten plyšoun na spaní.Rvu to tam jak blázen a nedopnu to.Kufr malý,objem neznám.ale je to povolená norma do letadla :) jedou do Kořenova
doplněno 15.05.11 19:13: Ještě 2x osušku a bačkůrky.
marenka*

V Kořenově je nádherně! Jinak, jednu mikinu bych vynechala, dala 3 trička, s dlouhým klidně jen 2, tepláky troje, legíny dvoje. ;)

pravdomluvny*

Ubral bych hadry a přidal boty. Boty jsou zvlášť na horách podstatné! Takže asi takhle: 3mikiny,z toho jedna teplá,1ks bundy,3ks tricko dl.rukáv,3x kratky rukav tričko,2ks tepláků,1x legíny,2x punčocháče,1x pevné boty,1x botasky, 1x holínky,1x pyžamo,10x spoďáry,10x ponožky,1ks sukně,šortky,šátek,čepice,klobouček,pláštěnka.

Nech dítě spolupracovat při balení, ať ví, kde co má. Spoďáry a ponožky do igelitky. Jednu igelitku na ušpiněné oblečení.

Osušky nahradit menšími ručníky. Dítěti stačí a rychleji uschnou.

krkovicka*
hodnocení

Právě že pyžamo musí mít dvoje,kdyby se počůrala,tepláky taky víc,budou neustále v lese.Má boty šněrovací ke kotníkům,a jedny tenisky na sucháč,sandále vzhledem k počasí jsem nedávala.Osušku velkou slabou a střední hrubou,na ruce.Místo igelitky mají mít pytel s povlaku na polštář na stah.šnůrku.

hodnocení

0x

byl jsem minulý týden v Tatrách a polovičku teplého ošacení jsem klidně mohl nechat doma...strach má velké oči...stejně jsem nosil jen džíny, svetr a tenší zateplenou bundu... a do jídelny a kavárny a pod. jen tenší oblečení, do bazénu v plavkách a sauna ...

pokud bude pršet, nebudou děti pouštět ven a ta ratolest klidně venku vydrží od pondělí do soboty v jednom svetru a jedné větrovce... i tak se nebude asi moc převlékat, bude nosit to nejpohodlnější, bez dozoru maminky... mikinu také jednu, nejede na módní přehlídku. nohavice raději dvoje troje , umaže se, poleje při jídle a pod... pokud přijdou velké zimy, objekt asi budou temperovat, hygienik by jim jinak dal!

doplněno 15.05.11 18:41:

souhlasím s pravdomluvným i hangárem... tak to bývá, já i moje děti jsme byli stejní...

polinek*
hodnocení

0x

,,no jak?normálně,,kupte si velký kufr a je to bez ptaní...Nechápu vaši otázku ,,promiňte

krkovicka*
hodnocení

Ano,i to je řešení.máme jen ale malej,proto jsem chtěla radu jak improvizovat.Polinku do školy jsem chodila takže vím,že krychli nenarvu do válce.asi tak nějak.Jinak dík za odpověd.
marenka*

Když nechápete, neodpovídejte. Jak jednoduché. *bzum*

Jinak k tomu balení, opravdu jsou válečky nejlepší, mám to vyzkoušené. Vejde se toho mnohem víc. ;)

krkovicka*
hodnocení

Takže jsem vynechala 2x mikinu,1x legíny,sukýnku.Plyšáka akorát do kapsy.No dopla jsem to na fest,nejvíc místa zabrali ty osušky a holínky.Děkuji všem.
cocinkamichalka*

Hlavně zabalte dceři pár igelitových tašek. Dítě to do kufru takhle nenaskládá, tak ať to na zpátek uveze :)

A jsou tam jedny holínky anebo dvoje..ptž myslím že jedny jsou dost ne..?

imsorry*
hodnocení

0x

Tak radši pořiďte větší kufr. Nebo ten, co máte, a k tomu menší cestovní tašku. Myslete na to, aby si dcera pak dokázala zabalit zpátky *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]