Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit mravenců, kde na ně nemůžeme?

Od: era60n* odpovědí: 1 změna:

Máme problém s mravenci. Je to nejaký druh faraonů, nebo co, a tak na ně používáme Faracid. do teď v pohodě celkem, do každé škvíry jsme to nastříkali, ale vždy si najdou novou... ale to není ten hlavní problém... oni vylézají ze zásuvek a z vypínačů, a tam se nic nastříkat nemůže, nic nasipat, ničím zaleit, prostě nic. Zkoušeli jsme nastříkat faracid okolo, ale stejně přes to dál lezou, prosím o radu

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Ve svém archivu babských rad jsem našla toto: *klik* - mám to sice psané v heslech, ale snad je to pochopitelné. Mně se osvědčilo sušené droždí namíchané s cukrem, které jsem nasypala na místo, kde se vyskytovali - bez namáčení. Ovšem u zásuvek a vypínačů to je dost problém. Nevím, co na to elektrikáři, ale možná by se v krabici našlo místečko na 2 nebo 3 hřebíčky nebo půlku bobkového listu. *nevi*
mravenci:
kuchyň vytřít francovkou a franc.na mističku každý 3.den, osolený celer posypaný skořicí,kvasnice s cukrem nebo (medem)rozpustit ve vlažné vodě houbičku v cukrové vodě, nechat je nalézt, zničit, vymýt a znovu namočit, do skříněk bobk.list a hřebíček-na cestičky suchý lógr z kávy, přípravek Rebel, sůl, pepř nebo prášek do peč. na cestičky – zabíjí vajíčka i larvy nemají rádi vůni rajčat a kerblíku. Platí i na mouchy. Na okno postavit květináč s rajčetem, bazalkou, levandulí nebo mátou peprnou. Na komáry-na okno otevřenou lahvičku s hřebíčk.olejem nesnášejí tymián, rozmarýn. Na zahradě do mraveniště kousek měď.plechu- brzy se odstěhují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]