Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik nechat do rezervy střešních tašek?

Od: pepat* odpovědí: 4 změna:

Ahoj všem,

mám na baráku (sedlová střecha) cca 150 m2 tašek a na garáži cca 55 m2 tašek. NEMÁM ale ani jednu tašku do rezervy, kdyby něco ...

Doporučili byste, abych si koupil nějaké tašky do zásoby? (např. 1-2 m2 + třeba od každé krajovky jednu?
(na baráku je 3 roky starý Bramac (alpská taška), ale protože barák jsem koupil už postavenej, nemám na střechu žádnou záruku)
Díky všem za názor.

Pepa

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Já jsem dávala novou eternitovou střechu asi před 15 roky a měla jsem rezervu asi 20 ks. Je fakt, že za tu dobu jsem jich měnila asi 10 ks. Ale bydlíme v horách a tak střecha trpí daleko víc. Všechny šablony se musely měnit po sešupu sněhu. Já se domnívám, že Bramac se bude ještě dost dlouho vyrábět, tak by asi nebyl problém potřebné množství sehnat. A nebo by někdo za symbolickou cenu přenechal nepotřebný zbytek. S pomocí internetu by to asi nebyl problém teď a ani později. *placni*

patronka*
hodnocení

0x

Pokrývači počítají s roční výměnou cca 2% - to odpovídá životnosti střechy na padesát let. Je to bráno obecně, záleží na typu tašek i místních podmínkách. Použijte to jako základ pro výpočet, rozhodně je nutno mít tašky do rezervy. Patronka

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Co počítají a jak počítají pokrývači je jedna věc a druhá věc je jaká je skutečnost. A skutečnost se může značně lišit případ od případu. Určitě je to závislé především na kvalitě tašek již z výroby. Určitě je to závislé na klimatu v danné lokalitě a také na tom, zda se po střeše chodí ( třeba montáže různých antén, kolektorů a pod. ) Já mohu posloužit pouze vlastní zkušeností z našich řadovek. Osobně jsem za 20 roků nemusel měnit ani jednu tašku. a měl jsem jich v rezervě cca 100 ks. Ležely na půdě a prášilo se na ně. Jak jsem zateploval půdu, tak jsem je nabízel všem souseům a někteří v zásobě nemají ani jeden kus. Pouze jeden ze šesti byl ochoten si laskavě vzít 10 ks, protože má stavební firmu a říká, já to někam vrazí. A hned do měsíce to vrazil do střechy baráku, kde dělal zateplení a museli ji tam kus rozebrat. Takže nějaká rezerva je dobrá, ale kolik a čeho je asi sázka do loterie. Ale 2 % bych si rozhodně nekupoval. Jo, ještě k té záruce - ta se vztahuje na střechu, nebo na krytinu, ne na majitele. S pozdravem Laďa

kejki
hodnocení

0x

Mám betonky 15 let a při Kyrilovi jedna uletěla. Spadla do záhonu, takže se ani nerozbila. Zbytkem tašek (dost velkým) teď přikrývám zeď kolem pozemku, dávám to na latě, kdyby byly tašky potřeba sundat. Spoléhám na Murphyho zákon schválnosti: Věc, kterou jste léta skladovali, budete potřebovat v okamžiku, kdy popeláři odvezou popelnice. *smich*

U pálené krytiny se během posledních 60 let spotřeboval materiál z malé dílny (18m²) na opravu kůlny - 220m². Krytina už je ale na konci života, většina výměn je v posledních 10 letech. Teď už budu rozebírat poslední řadu a dám jí jinou.

Takže pokud nemáte na skladování místo, tak bych to neřešil. A zrovna Alpská Bramac jde stále koupit.

Nepříjemná situace je u pálené krytiny, rozměrů a druhů je hodně, navíc třeba Jirčanka se od 90.let dělala v několika rozměrech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]