Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Dakon neohřívá TUV v letním režimu

Od: ervin odpovědí: 2 změna:

Mám kotel Dakon Kompakt 24CT a při přepnutí na letní režim /bez topení/ nefunguje ohřev TUV. Při provozu kotle na zimní provoz, kdy topí do radiátorů /stačí cca 10min./, tak TUV teplá teče. Servisní technik se vyjádřil, že je nutno vyměnit desku ovládací elektroniky - cena cca 6 tis. Máte někdo s tímto zkušenost? Pokud je něco vadného na el.desce - je přeci možné vyměnit součástku desky a ne měnit celou desku. Navíc myslím, že nepracuje správně informace od některého z čidel, uvažuji i o výměně trojcestného ventilu, který má na tuto funkci bezprostřední vliv.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den Ervine. Mám podobný problém s elektrickým kotlem Protherm Rejnok. Ten můj neohřívá vodu, je to jen na ústřední topení a zničeho nic přestal ohřívat. Mám velice šikovného kamaráda, který mi už jednou kotel opravil. Bylo to odpojené relátko, které dávalo impuls pro rozvádění horké vody do radiátorů. Za tu samou závadu, u toho samého kotle, dala moje kamarádka také 6000kč, protože jí technik řekl, že musí vyměnit celý panel. I teď jsem svého kamaráda zavolala, a on mi řekl, že to je to tepelné čidlo a kotel si teď "myslí", že je přehřátý a odmítá nahřívat. Problém je v tom, že on je amatér a součástku nemá, ale řekl mi, že by to měla být záležitost do tisícovky i s prací a cestou. Jenomže já se obávám, že mi bude řečeno to, co Vám. Technika takováto oprava nezajímá, protože předpokládám, že má nějakou, dost vysokou provizi z toho, když někomu vnutí součástku v ceně několika tisíc. Ale jak se proti tomu bránit? Ještě jsem ho nezavolala, protože přemýšlím, jak to zařídit. Naivně jsem si myslela, že mě napálí, protože jsem jen ženská, ale jak vidím, vy jste chlap a také asi víte, v čem ten problém je, a přesto Vám řekl, že musí vyměnit celý panel. Zajímalo by mne, jak jste to nakonec vyřešil. Také mi vrtá hlůavou ten Váš trojcestný ventil, nevím co to je, ale z mého kotle začala teď kapat voda, tak mě napadlo, že to může být také nějaký ventil. Já budu mít asi jen jednocestný, protože nemám to TUV. To je něco jako bojler? Děkuji za odpověď. Suzymon.

hodnocení

0x

ervine, bohužel máte pravdu oba. Jak technik tak vy. Ale zkuste sehnat někoho, kdo zjistí a opraví vadu na desce. V dnešní době se takové věci neopravují, ale vyměnňují. Takovým opravářům říkám "výměnkáři" Bohužel, aby někdo pochopil jak "TO" funguje na desce, chce fištron a zkušenost.

Znám takového kámoše a opravil mě elektroniku na koteli DAKON 28 BT s podobnou závadou. Před měsícem mě opravil řídící jednotku na pohonu vrat. Za dodání nové firma chtěla 4 500Kč, kámoš to udělal z lásky...

Přeji Vám, abyste sehnal podobného kamaráda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]