Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapající bojler-vypuštění,oprava

Od: znamenko* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám problém,že mě z bojleru začala kapat voda v místě kde je umístěna elektrika bojleru. Je to sice málo a tak jsem odpojila elektřinu a vypnula přívod vody. Teď bych potřebovala vypustit bojler,ale to se mě nedaří. Po té co je vypnutý přívod vody a puštěný pojistný ventil,tak výpustní hadicí vyteklo něco málo vody a nic. Při této akci jsem měla puštené všechny odtokové kohouty. Teď nevím jak jej mám vypustit, aby se dalo popřípadě bojler opravit či dokonce vyměnit. Nevím co by se stalo,kdybych povolila to co je za pojistným ventilem?

Prosím poraďte mě,děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. Bojler se dá vypustit pouze na přívodu studené vody, který je vlastně přivařen u dna bojleru. Odtok teplé vody je z horní části. Takže pro plynulé vypuštění je potřeba zastavit přívod studené vody, asi hlavní bytový, či domovní uzávěr. Potom otevřít kohoutek s teplou vodou, aby do bojleru mohl vnikat vzduch. Na pojistném ventilu je kolečko, kterým se ventil otevírá, ale pozor musí se najít poloha, kdy je otevřen a v té poloze to musíte po celou dobu vypouštění držet. Ono je to tak schválně, protože jednou za čas se má překontrolovat fukce ventilu a ono to zárověň slouží jako ta pojitka, která přez pružinu tlačí na uzavírací kužel. Takže ručně držet. Kdyby to z neznámých příčin nefungovalo, tak povolte nějaké šroubení v nejbližším okoli a vypustěte to tam. V nouzi by se to dalo vypustit i hlavním vypouštěcím ventilem, ale potom by ten pojišťovák byl totálně na ho... nic. S pozdravem Laďa

jabraka*
hodnocení

1x

V každém případě je nutné mít zavřený přívodní ventil,otevřený odvzdušňovací ventil a otevřený aspoň jeden výpustní kohout-baterii.Tím vyteče obsah a lze odšroubovat přírubu,za níž je topný článek.Po výměně těsnění a pečlivém dotažení příruby bude vše v pořádku.Pozor ,při povolování příruby může na dně zůstat několik litrů vody,tak ať z toho není moc velký nepořádek.Ale stejně tato oprava je určena odborníkovi,takže spíše volejte firmu.

JABRAKA

znamenko*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

Přívod vody jsem vypnula,otevřela jsem pojistný ventil,otevřela výpustní kohout =baterii,ale nic se neděje.

mrtaylor
hodnocení

0x

Dobrý den,Rada skvělá, povolit šroubení pod bojlerem na teplý a jak to krásně šlo ven přes pojistnej ventil. :-D (dodatek i jsem to zkoušel profouknout přes baterii a pumpičkou a hadici do pojistnýho ventilu ale to jen tak pro zasmání :-D nemělo účinek).

petapeta*

Tak to profouknutí přes baterii u mě fungovalo. Jakmile začal bojler téci, tak bude zralý na výměnu. Pochybuji, že by stačila výměna těsnění, obvykle je zkorodovaná trubka na přírubě, do které se vkládá čidlo termostatu. Pak by stačila výměna příruby s topným tělesem. Po vypuštění dole zbude určité množství vody, jak píše @jabraka

vvaclach
hodnocení

0x

Dobrý den.Potřebuji vyměnit bojler,vypustit vodu atd.Jak mám postupovat?Děkuji.

topic

jak asi... 1. odpojit od elektriky (nebo kotle), 2. vypustit vodu, 3. vykuchat starý boiler, 4. nasadit nový boiler, 5. připojit vodu, 6. připojit elektriku (nebo kotel), 7. napustit vodu, 8. všechno zkontrolovat, 9. zapnout ohřev

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vypustit bojler

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]