Nejste přihlášen/a.
PORADTE: Nejde mi jeden radiator-žebřík v koupelně. Všechny ostatní radiátory jedou perfektně kromě tohoto jednoho. Přívodní trubka je studená, ventil funguje normálně, vše odvzdušněno.Patrně bude potřeba pročistit celý okruh. Kamarád mi v rámci "promazání" topného ohruhu přidal do otopné vody automobilní olej 5W40, aby to prý lépe promazalo. Když jsem asi 3x vypouštěl a napoštěl ten žebřík, vyšel z toho pěkný bordel a mám dojem že to spíš někde bude ucpané. Tlak vody tam je podle toho, jaky nastavim na kotli v pořádku. Akorát je to všechno studený. Vedle v místnostech jsou normálně horké.
to taky nechápu, ale jelikož je to kamarád a vystupoval jako mistr světa v obalsti topenářství, neměl sem důvod nevěřit...kdyz sem videl jaký bordel vytekl poprvé když jsem stopnul kotel a vypustil tento žebřík, to bylo jako černá bramborová kaše...tento známý mi ještě dělal podlahové topení stylem domo-robo a to je kapitola sama pro sebe...to budu muset nekoho opravdu kvalifikovaného aby to spravil, nebo celé předělal...jo holt tyto věci se dělaly před létem, tekže funkčnost (naprosto naprd a k ničemu) zjišťuji až teď. Kotel mam plynový Protherm Tiger (ten ale valí dobře jak na ohřev vody tak na topení-v jiných místnostech je parádně).
Zkuste zastavit vsechny radiatory jestli vam bude topit ten zebrik, tak to chce zregulovat prutok.
přimíchat automobilový olej do radiátorů? Blbší radu jsem neviděl.
No ale on ten důvod nefunkce žebříku může být i jinde. Některá oběhová čerpadla slouží jen pro rozpohybování vody. Mají dost malou dopravní výšku, samy o sobě nevytlačí vodu příliš vysoko. A tady je možná váš problém. Voda si vždycky teče cestou nejmenšího odporu a jestli může téct jinudy, pak sama od sebe do výšky nikdy nevystupuje. Není přívod do žebříku nejvyšším bodem systému?
ano, zebrik je nejvetsim bodem v systemu, resp. jsou jeste vyvody na pudu, ale ty jsou zaslepené. Ale nutno říct, že před aplikací toho oleje do systému normálně hřál a parádně v koupelně bylo vždy fakt vedro a po natlačení toho oleje pomalu přestával až je studený a hotovo. Zkoušel sem ho vypustit napustit odvzdušnit, zvýšit tlak...no zatím nic.
Dobry den jestli nebude problemna privodu teple vody do radiatoru ,jestli neni ucpany radiatorovy ventil necistotami,ja bych skusil vypustit vodu z topeni sundat radiatorovy zebrik vycistit ho vymenit ventil,poradne ovzdusnit pripadne priskrtit ostatni radiatry aby nabehl a zacal topit ten zebrik popripade vyskouset jestli funguje cerpadlo nebo zvysit otacky na cerpadle
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.