Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, při barvení vlasů se nám podařilo pocákat koberec a než jsme si toho všimli, byly tam černé fleky. Zkusila jsem to vzít odbarvovačem na vlasy, chvíli to vypadalo dobře, ale pak to zoranžovělo. Při dalším barvení vlasů jsem ty oranžový fleky přetřela barvou a hned vydrhla, ale i tak mi z původních malých tmavých fleků vznikly tmavé fleky velké... tak chci poprosit o radu, čím bych to tak mohla spravit? Koberec je hnědo-béžovo-bílý a celoplošný, takže to chce něco co jde aplikovat přímo na podlaze...nějaký odbarvovač na tkaniny? - koberec je z umělého vlákna... děkuji moc...
Tak ten už jste odbarvila patlat na to můžete co chcete, ale teď už to může být jen horší! Doporučuji někde na skrytém místě vyříznout přesný čtvereček či obdélníček onoho koberce a na místě poškození vyříznout stejný tvar a koberec tím vyspravit. Když to uděláte pečlivě a přesně a nejlépe po niti, tak to nikdo nepozná, že se tu něco stalo
Dobrý den. Já mám trochu problém, co když bude ten vyříznutý čtvereček, nebo obdelníček větší , jako ten zapatlaný koberec. Jak se postupuje v takovém případě? Zkoušel jsem to po niti, přez niť a prostě to nešlo. Ještě bych se koukl pod koberec, aby se nemusela vyříznout i podlaha. Nebo bych se rovnou odstěhoval a nechal se barvit pouze v barvírně, v lakovně a podobně. S pozdravem Laďa
to ann: děkuji za dobrou radu, to bude asi nejschůdnější řešení...
to ostatní: kritizuje se snadno, ale přestavte si garsonku s mrňavou koupelničkou kde se otočí sotva jeden člověk, a zkuste barvit dospělé a vysoké dceři vlasy dlouhé do pasu... chci vás vidět...
Dobrý den. To nebyla žádná kritika. To byste si jinak početla. Ale moje rada zní příště si dejte na koberec mikroténovou fólii, abyste do toho vystřiženého čtverečku nemusela dávat ještě kolečko. A ta Vaše koupelnička mě evokuje jednu epizodku od Šimka a Grosmana, kde se píše : seděl jsem sám v přeplněném kupé. Ale to určitě nebude Váš případ. A kdyby i jo, tak sorry. Prostě některé mé skoro myšlenky musí ven, i kdyby na chleba nebylo. S pozdravem Laďa
Téda Mindo, tys tomu dala ...tím odbarvovačem si odbarvila i barvu koberce. Obávám se, že tady nic nepomůže. Ve které části koberce jsou ty fleky? Někde na kraji, nebo uprostřed místnosti? Jestli by to nešlo něčím zakrýt - třeba na to postavit květináč s kytkou ...fakt mě nic nenapadá ...a příště barvit vlasy v koupelně!
Dobrý den. Já Vám určitě mohu poradit pouze jednu věc. Příští barvení prověďte nejlépe v koupelně, nebo někde, kda máte dlažbu. Neboť barvit si hlavu nad kobercem, navíc s bílými pruhy, by mě nenapdlo, ani kdybyste mě tloukla do hlavy perlíkem, nebo kdybych mě 3 promile. Já to typuji, že to budete muset ošetřovat Taftem a barva vydrží dlouho. Na koberci vydrží asi tak 1000x déle,než na hlavě. Možná vybledne, ale bude tam. Aspoň máte ponaučení, možná, že na celý život. Aspoň už víte, proč v kadeřnictví nemají koberce. Pruhované. S pozdravem Laďa
Mindo,jak tu říkáš,je koberec pravděpodobně z polypropylenu.Pokud se potřísní organickým barvivem,chce to zasáhnout ihned.Pokud se to nechá dva tři dni,většinou se už nedá dělat nic,než ta operace s vyříznutím čtverečku.A ještě horší je to s tím,když problém se pokusíme řešit nevhodným prostředkem.Vyříznutí lze provést jednoduše.Položí se kus téhož koberce na flek a podle pravítka se proříznou oba koberce velmi ostrým nožem až na podklad.Pokud je to možné,vsune se pod koberec plastová deska na kterou se to prořízne.Pak se vyjme obarvená část a nahradí se čistou částí,ta se podlepí látkou,textilní podložkou,namazanou akryltmelem a zatížená nechá zaschnout.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.