Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bagrovat základy pred destem nebo po dešti?

Od: zepe* odpovědí: 6 změna:

zdravim tak uz mame srovnanej pozemek na jílovité a velice kamenite podloží.

jde mě o to zda kopat zaklady(do hloubky 50 jelikož bude jestě 1m ztraceného bednění) před deštěm kdy hrozí zaplavení základů nebo po dešti to zase hrozi že tam nenajede žádná mechanizace na vykopání a cekat zase než to vyschne to je na prd

doplněno 11.05.11 20:56:

imghosting.cz/... lavičky a vyměřenej zaklad uz mame

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Po dešti a začít na kopci!

doplněno 11.05.11 21:46:

cukrar.rajce.idnes.cz/...

takto to dopadne, když se začne kopan po svahu, a z celé plochy stéká voda do výkopu. Pak odborná firma řekne, to nevadí ono to vyschne když se to zasype betonem...

Zabil bych je...

zepe*
hodnocení

na kopci nejde mame teren srovnanej a jsme pod urovní bývalého terénu cca 110cm :(

hodnocení

2x

Hlavně vyzjistit, kdy bude pršet a kdy bude hezky. Někdy mě přijde, že rosničkáři uhodnou jen to, že v noci bude tma, ale jistý si tím moc nejsou.

zepe*
hodnocení

tjn ale oni zitra strasej tema deštěma :(

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. To načasování je sázka do loterie. Na předpověď počasí se moc spolehnout nedá. Vžycky je to risk. Mám kamaráda, a než mě dělal první střechu, tak jsem omdléval pochybnostmi, jestli to mám vůbec dělat. Protože mě vždycky na otázku, kdy je nejlepší sundat střechu a dát novou odpověděl : NIKDY, vždycky, když sundáš starou, tak začně z čistého nebe pršet a je to vždycky průtrž mračen. Micméně, všechno si musíte nějak zesynchronizovat a celou tu akci zkrátit na minimum. A nebo třeba použít stacionární čerpadlo na beton,nebo mít v záloze Schving. Když je to tak komplikované, tak by se to dalo udělat v jeden den, vykopat zhutnit a ten základ ihned vylít. Jenom si musíte pohlídat výšky. Aspoň plus mínus 5 cm. S pozdravem Laďa

doplněno 11.05.11 21:41:

Začal jsem to psát před vložením fotografie. To osobní auto stojí na pevné cestě? Tak tam by mohl stát Schving a je po ptákách.

zepe*
hodnocení

ano auto stoji na silnici jedna se me o bygravaní pasů .mam obavy ze po desti nikdo nezajede na tu srovnanou plochu aby to vykopal. a zas kdyz to necham vybagrovat pred destem do 0,5m aby voda neudelala neco s výkopama.schving beru tak i tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]