Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění korkové podlahy

Od: ivo1968* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

potřebuji odstranit korkovou podlahovou krytinu, která je na betonovou stěrku přilepena chemoprenem. Předchozí majitel bohužel nešetřil lepidlem a problém je, jak se tlusté vrstvy chemoprenu zbavit. Na stěrku má potom přijít vinyl (potřebuje kvalitní rovný povrch bez nerovností). Podlahářská firma se zhrozila s tím, že klasický postup s rozpouštědlem půjde pomalu nebo možná vůbec. Navrhli zkusit použít velký brusný stroj s diamantovým kotoučem, že prý s tím mají dobré zkušenosti (nezatírá se lepidlem). Já jim to moc nevěřím :), zvlášť když bych musel zaplatit kotouč za 9000,- Kč s tím, že se neví, zda bude jeden stačit na celý pokoj 18m2. Máte někdo vyzkoušenou jinou metodu? Bohužel nemůžu podlahu dál zvedat, musím se dostat na původní stěrku.

Díky moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

3x

to ivo:

jak napsal jara, temer vse kde se prekroci teplotni odolnost jde dolu, plati i pro super lepici pasky, chemopren apod.

ja to delal horkovzduskou a spachtli

jara to spise uskvaril na popel a zametl:) zde je 100% vysledek

1jara*

*placni*

doplněno 12.05.11 15:06:

Pořád lepší nežli to broušení.

1jara*
hodnocení

2x

Dobrý den, korek strhněte a zbytky lepidla odstraňte nahřátím opalovací pistoli a škrabkou. Pozor na eventuální zahoření lepidla.

ladajaskva*

Dobrý den. Pane 1jaro. Tak to mňa naozaj extrémno zaujímá. Onehdy jsem si pronajal obchod, kde na terasové dlažbě byl chemoprénem nalepený oblíbený Jekor. Protože jsem v obchodě nechtěl dlažbu, tak jsem požádal majitele o odstranění koberce, aby se odhalila původní terasovka, která tam byla a ve vedlejším obchodě i po těch letech vypadala solidně. Není problém. Rozpustím to toluénem, obrousím to bruskou, v půjčovně mají spec. brusku na odstranění toho lepidla. No abych netáral blbosti. Prostě to nesundal, všechno ztroskotalo a nakonec tam nalepil novou dlažbu. Nestihl termín a přišel o měsíční nájem. Takže to opalování by mě nějak podrobněji zajímalo. Prosím o nějaký delší a souvislý popis. Dělal jste to osobně? Zde se jednalo o 100 m2. Díky. S pozdravem Laďa

jabraka*
hodnocení

0x

Vlastnosti vytvrzeného chemoprenu jsou velmi rozdílné.Lepidel tohoto názvu je už celá řada,všechny jsou kontaktní,ale některé v disperzi,některé v rozpouštědle.Po seškrabání korku bych se pokusil spíše povrch vyrovnat nějakou stěrkou s pomocí adhezního můstku.Ten chemopren by se dal obrousit pod vodou brusnou síťkou rovinnou bruskou,pak použít adhezní můstek podle typu chemoprenu a na to nalít nivelační stěrku.Pak ještě znovu povrch přebrousit a nalepit Vinyl lamely.

Další možnost,která je spíše teoretická,je použít speciální ředidlo,které by se asi obtížně shánělo(tetrahydrofuran)I toluen je asi k použití velice problematický,nedovedu si představit mít byt prosáknutý výpary ředidla.

JABRAKA

doplněno 12.05.11 17:23:

Použít opálení je asi dost drastický způsob,nehledě na to,že mohou vznikat rozkladné produkty dosti jedovaté.

Ještě jsem našel další rozpouštědlo,dioxan,který rychle rozpouští,nebo aspoň změkčuje tyto lepidla.(Prostředek, použitý ve Vietnamu Američany se jmenuje Dioxin).

JABR

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]