Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji zvednout podlahu balkónu 3x1,5m o cca 10cm. Známý zedník mi poradil, že mám na stávající podlahu položit polystyren, aby to nebylo tak těžké a zbytek zalít betonem. Mě ale ještě napadlo, zda by se tato oprava dala udělat i tak, že bych položil pouze polystyren(10 cm), na něj lepidlo,perlinku, izolaci a položit dlažbu. Půjde to takto udělat a hlavně držela by na tom dlažba?
Jde o peníze,
lze použít i EPS 100Z, avšak...
viz: hasoft.cz/...
nebo i XPS jakékoliv barvy, jedině vaflovaný. Na něj přímo lepit dlažbu...
Bez místních znalostí podmínek, bych použil ten vhodnější...
Ovšem na jeden detail se nesmí zapomenout,tedy na hydroizolační folii přímo na ten beton,kryjící ten polystyren.Ta musí krýt i napojení na stěny.Pokud je to zavěšený balkon,tak se musí zabránit zatékání vody případnými spárami a prasklinkami.Nakonec by mohlo stačit i lepidlo s perlinkou,na polystyrenu,XPS má větší nosnost.po zaschnutí povrch natřít tekutou hydroizolací a na ni flexibilním lepidlem nalepit kvalitní dlažbu.Nejlépe mrazuvzdornou.Spáru kolem stěn zaspárovat silikonem.
JABRAKA
Nejsem si tak uplne jisty zda by bylo idealni reseni dat izolant a pak na nej primo dlazbu, osobne bych to resil eps 70 z, beton s vyztuzi, hydroizolaci a pak tu dlazbu na flex lepidlo.
Kdyz date jen eps ci xps na to dlazbu tak otazka je co to udela kdyz na to bude cely den prazit slunko.
A kdyz uz budete izolant lepit tak jedine lepidlem na to urcenym a ne obycejnym nebo flexi lepidlem, to si myslim ze by moc dlouho nevydrzelo.
Preji hezky zbytek dne.
breno, máte právo na tento názor, ale je samozřejmé, že na EPS dáte dlažbu z maximální světelnou odrazivostí nad 30%. Navíc určitě ne EPS 70Z ale 100Z.
Na extruďák klidně přímo dlažba. Jaké lepidlo myslíte, když ne flexi?
Ten beton je opravdu zbytečný!
doplněno 12.05.11 13:33:breno, 301 PS od BASFU je kvalitativně horší jak kterékoliv flexi,,,,, radeji bych DUO. Ale souhlasím s Vámi 100 lidí 150 návrhů...
XPS + lepidlo + dlažba je možné!
doplněno 13.05.11 11:59:Mirku, hmoždinky určitě nikoliv.
Talířové hmoždinky se nedávají na fasádu proto že je dával soused, ale proto, že jsou potřebné. A to jej jen v malém procentu, spíše není třeba. Pokud se bavíme o rodiných domech.
no 100 lidi 100 nazoru, nicmene jsem se upsal tak ten polys 100Z je jasnej, a lepidlo treba PRINCE COLOR PS, k prilepeni polyse k stavajicimu podkladu.
Jinak jsem tedy jeste nikdy nikde nevidel ze by nekdo daval XPS a hned na to dlazbu, nejak se mi toto reseni nezda.
doplněno 12.05.11 16:57:Tak to bych se hadal ale co se tyce dua tak prave to stoji za starou belu co se tyce lepeni desek, na sterku jeste ujde ale taky to neni nejak uzasne lepidlo.
Dobrý den. Možná by to spravil extrudovamý XPS. To je ten, který je zelený a používá se do země. Navíc te, XPS má povrch takový strukturovaný , čili vaflovaný a na tom to lepidlo drží celkem solidně, navíc byste muste použít flexibilní lepidlo, která obecně drží lépe. ale já bych to po nalepení pořádně odizoloval tekutou lepenkou, aby tam do toho systému nikde nezatekla voda a následný mráz aby neměl možnost to urvat od původního balkonu A ta dlažba tam držet opravdu bude. Jiná věc je, jak a čím to budete zatěžovat, aby tomu neublížilo bodové zatížení. S pozdravem Laďa
S dlažbou mám takové zkušenosti, že ji budete měnit co 10 let, možná i dříve - určitě lepší varianta je dobře izolovat , vyrovnat a položit desky cetris, mírné spáry zatěsnit hmotou pro cetris a natřít můžete pak barvou, které jsou doporučovany od výrobce. KDYŽ CETRIS LZE VÝBORNĚ PŘEKRÝVAT SEPTIKY , ŽUMPY - KDE JAKÝKOLIV MRÁZ, TEPLO , VÝPARY NEVADÍ - CO MŮŽE BÝT TRVANLIVĚJŠÍHO?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.