Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chystám se položit plovoucí dřevěnou podlahu a přemýšlím, jakou zvolit podložku. Cílem je, aby podložka něco vydržela, aby dobře zvukově tlumila a aby byla za rozumnou cenu.
Nebyl mi doporučen klasický Mirelon, jelikož se prý po několika letech "vyšlape". Tak přemýšlím, zda dát hobru 5 mm nebo korkový pás (2 mm). Také mi byla doporučena podložka floorwood.cz/... - ale nevím, jestli to nakonec není takový "lepší Mirelon"...
Co byste zvolili vy (případně i jiný typ podložky)?
Předem díky za tipy!
Ze zmíněných variant doporučuju hobru, osobně bych volil co nejsilnější (do max. možné výšky)...
Jakou výšku - "beze schodu" máš k dispozici?
"Výšku beze schodu"? Až se udělá stěrka, tak předpokládám, že rozdíl mezi úrovní podlahy v obývaku a ostatními sousedícími místnostmi bude tak 3 mm (v obýváku bude podlaha níže než v ostatních sousedících místnostech). Když bych tam dal hobru dejme tomu kolem 1 cm plus samotnou podlahu, tak rozdíl potom bude +- 2,2 cm. Je otázka, o kolik je silnější hobra lepší (z hlediska útlumu hluku)...
Na tvém místě bych zvolil hobru. Použili jsme jí a výsledek super. Taky existujou speciální desky tlustý asi 4mm, ale pokud nemáš dokonale rovnou podlahu, nezvolil bych je. Můj tip je tedy hobra...
A jakou tloušťku jste použili? Je mi sice jasné, že čím silnější, tím lepší, ale zase nechci mít směrem do obýváku schod... Už samotná podlaha (plovoucí) má 1,5 cm...
My jsme použili 5 mm na fungl novou vylévanou podlahu. Nevím jakou máš podlahu ty, ale těch 5 by mělo stačit... Držím palce! Jinak tady máš ještě ty desky : floorwood.cz/...
Ono jako podložka těch 5 mm určitě stačí, ale spíš je otázka, jak velký je rozdíl v útlumu hluku u 5 mm, 8 mm a výše... Pokud člověk dělá podlahu v rodinném domku, tak to tak neřeší, ale v paneláku je to jiná...
Na ty desky jsem koukal - je to celkem vtipné - píše se u ní "zaručuje vysokou odolnost na velké zatížení", ale přitom pán z onoho eshopu mi psal, že životnost levných polystyrenů je podobná Mirelonu... Takže to protiřečí tomu, co mají na stránkách...
já můžu doplnit,že 5,5mm co se týče tlumení hluku v paneláku rozhodně stačí.Podlahy mi dělala firma (známý) a ze zkušeností ví,že rozdíl v tlumení při použití silnější hobry je pak úplně minimální.Důležité je mít kvalitní podklad,samotná hobra všechen hluk nikdy nepohltí.
Díky za postřeh z praxe! To mě právě zajímalo, jak velký může být rozdíl mezi hobrou různých tlouštěk...
Tak s panelákem ti neporadím, my to máme v domku. Moje máma má pod plovoučkou v paneláku dvě vrstvy mirelonu, ale tam stejně slyšíš i když má soused větry...
Je asi fakt, že v paneláku se ty zvuky stejně šíří tak jako tak... Nakonec se tedy rozmýšlím mezi tou hobrou a tímto floorwood.cz/... - dle prodejce "se jedná o profesionální podložku do velmi namáhaných provozů". Zvukový útlum to má mít lepší než hobra (ačkoli je to slabší). Ale hobra zase vyrovnává větší nerovnosti...
Přesně tak. Pokud nemáš podlahu absolutně rovnou, použil bych rozhodně hobru, ale myslím že i tak bude stačit těch 5 mm a krásně se ti to srovná...
Urcite pouzijte hobru. Pod plovuucku se vetsinou pouziva tzv zelena hobra,ale je o neco drazsi,takze zalezi jak kvalitni podlahu mate a zda-li se to pod ni vyplati.. mirelon a jemu podobne nahrazky se pouzivaji predevsim v bytovych novostavbach,kde sse s plovuckou jiz dopredu pocita a podlahy jsou tomu uzpusobeny..
Zdravím!..jdete mi úplně pod ruku......mám známého, který s podlahami umí fakt zázraky ...jsem ženská, takže Vám tady toho moc neporadám, ale jedno vím jistě, je na to machr...takže koukněte na jeho web ale hlavně se mu nebojte rovnou zavolat a probrat to s ním osobně...když ne nic jiného, tak Vám ffakt poradí...!
Volejte pana Mareše na 777 914 114
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.