Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chceme na stávající parkety položit PVC podlahu.Řešíme,jak parkety zpevnit a vyrovnat,aby nevrzaly.V podstatě se rozhodujeme mezi 2 možnostma.Buď partkety zalít nivelačkou a nebo použít nějaké lepidlo a zalepit je.
Pokud máte zkušenosti,prosím o radu.
Děkuji
Pokud nejsou stávající parkety lepené, můžete to udělal trochu jinak. Samozřejmě vytrhat (opatrně) staré parkety, odstranit seschlá podkladová prkna, odstranit (většinou poškozené) polštáře a škvárový zásyp. Mezi nosné trámy položit izolaci, přez trámy laťový rošt (50 cm od sebe), na něj OSB desky. Na desky pak nalepit vyčištěné původní parkety, zatmelit, přebrousit a nalakovat. Výsledek je neuvěřitelný. Jediný problém je, že budete mít parket málo (protože se za ta léta seschly) a budete je muset doplnit.
doplněno 11.05.11 07:37:Jakékoliv zatmelení stávajících hýbajících se parket je zbytečná práce (snad jen 5 cm armovaného betonu). Tmel Vám za pár týdnů popraská a vydrolí se.
Ještě jeden doplněk: pokud ovšem trváte na PVC, nedoporučuju v žádném případě na parkety. Spáry (byť sebelépe zatmelené) vám časem stejně skrz PVC "prolezou".
Dobrý den. To je velmi těžká volba. Jak se potom rozhodnete, tak to frčí jedna radost. Já jsem osobně podobný, nebo dokonce stejný problém řešil. Popíši situaci : krásné parkety, které jsme vydrátkovali, ža vypadaly jako nové. Velká chyba, se kterou jsme se nemohli dlouhodobě smířit bylo vrzání a to v nejexponovanějších místech, kde se chodilo. A kde se chodilo, tam se viditelně a citelně prohýbala podlaha a tím se vlastně ty parkety o sebe třely a to bylo to vrzání. Další věc byla, že se na koberci asi za půl roku začaly rýsovat spáry mezi parketami. Po obrácení koberce zděšení - to chození vířilo prach pod parketami a on stoupal vzhůru a zachycoval se v koberci. kde koberec nebyl, tam to zamořovalo vzduch. Tak jsem se synem rozebral kus podlahy v jednom pokoji a zjistili jsme, že je to vlastně plovoucí konstrukce na škvárovém násypu a polštáře jsou v tom násypu a na nich jsou prnka, kerá slouží jako nosič těch parket. Za těch asi 60 roků si to celé sedlo a prkna už neležela na škváře, ale třeba až několik cm nad škvárou. Žádné spolehlivé řešení z horní strany jsem nevymyslel a žádné lepidlo samo o sobě a ani žádná stěrka nebyla schopna takového zpevnění, že by se to neprohýbalo, že by se ty desky a parkety spojily v nějakou kompaktní plochu. A to samé platí i o nalepení nějaké OSB desky z horní strany. Prostě není to jak spojit i s těmi spodními deskami. A to jsem měl doma experta od Mapei. Takže jsem to všechno vyškubal, dřevo daroval dřevopaličúm, parkety do krbu krstnému a celé to strovnal Liaporem, na to OSB 2 x 14 mm křížem slepit, prošroubovat, na to Izofloor 6 mm a laminátová plovoučka 8 mm. Při té příležitosti jsem všechno vyboural a zůstal komín v jednom prostoru 5,5 x 18 m. Do toho jsme vestavili nový byt ze SDK , včetně zateplení stropu. Takže místo podlahy v jednom dětském pokoji ( vnučka je alergická ) třeba za 60 to byla totálka za 600. Už je to i zaplaceno a dá se řící, že to nemá chybu. Odkaz : cadwiki.cz/... ( B -polospalný strop ) S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.