Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu při jeho snížení

Od: romanhuba* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, plánuji snížení stropu, bude tam sádroš,asi 25cm,o co my jde. Všichni tvrdí že se to zatepluje ze studené strany, takže z půdy.

Uvažoval jsem o foukané izolaci, co vy na to. A jěšte pokut izolace z půdy musím vybrat tu navážku a půdovky.Nad půdovkama je tak 25cm pak jsou prkna(podlaha). Ještě podotýkám, že jsem naprostý laik a začátečník, předem děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. Zateplení podhledu zhotoveného ze sádrokartonu je naprosto běžná záležitost.. Foukaná izolace se dělá buď zafoukáním dutiny stropu mezi záklopem a podhledem, takže stačí odkrýt vstupní prostor a udělat díru do záklopu, aby to mohli zafoukat. Nebo se na půdu zhotoví rošt z OSB vysoký 20 - 25 cm vzniklé dutiny se vyfoukají izolací a zaklopí se to opět deskami OSB, aby podlaha půdy byla opět pochozí. Pod tuto izolaci se dává parotěsná fólie. Další a nejlacinější možnost je zateplení půdního prostoru pomocí EPS. Toto jsem před zimou dělal já a mám tam 2 x 12 cm EPS 70F. První vrstvu jsem lepil na terče PU pěnou a druhá je volně položena tak, aby se spáry křížily. Parozábrana není nutná, neboť EPS má proti foukané izolaci podstatně vyšší difuzní odpor. Já to mám ještě částečně pochozí, kdy jsem tam volně položil sundané dřevotřískové obložení ze stropu 12 mm. Udělal jsem si pouze jednu dálnici pod hřebenem 1,25 x 12 m. Je to celkem dobré.

Pokud se chcete pustit do zavěšeného podhledu z SDK, tak na půdě nebudete dělat nic a to zateplení dáte do dutiny mezi SDK a stávajícím stropem. A zde je stěžejní zíležitost parozábrana a ta by neměly být prošpikována vruty, kterými budou přišroubovány SDK desky. Ale jestli nemusíte z nějakého závažného důvodu ten strop snižovat, tak bych to udělal z půdy pomocí EPS. S pozdravem Laďa

hodnocení

0x

Snižoval jsem taky strop sádrošem a použil jsem na zateplení vatu Isover. Položil jsem ji mezi strop a konstrukci, potom jsem na konstrupci přilepil parozábranu(fólii) a přivrtal sádroše. Podle mého názoru je strop teplejší a určitě to vyjde levněji než foukaná izolace. Nemohl jsem ho snižovat tolik co vy, takže jsem použil pouze 8cm vatu. Ve Vašem případě dáte širší vatu a budete mít teplo zaručeně.

standam*
hodnocení

0x

urcite ze studene strany resp. izolace musi mit moznost odvetrani, tak muze byt i nad SDK, ale nad izolaci jiz nic, zadny zasyp, beton, OSB apod.

pod SDK urcite parotesku a nezapomen dat izolaci i nad tramy

romanhuba*
hodnocení

Takže koupím vatu Isover 20-25 cm a nacpu to mezi konstrukci a starý strop, potom dám folii a zaklopím to sádrošem.

Bude to dýchat, myslím aby nevznikala plíseň nebo něco,předem děkuji za rychlé odpovědi.

ladajaskva*

Dobrý den. Rozhodl jste se pro standartní řešení. Při realizaci si musíte pohlídat , aby nebyla porušena parotěsnost parotěsné fólie. Zde bych doporučoval instalaci pokovené parotěsky a slepování jednotlivých pásů pomocí oboustranných lepících pásek a napojení na stěny ponocí butylového tmelu. Bylo to zde řešeno tisíckrát, takže najdete to ve starších diskuzích, nebo na odkazu. kde si hlavně přečtěte diskuzi : tzb-info.cz/... Pokud dodržíte všechny základní pravidla, tak nic nehrozí, nic se nestane, nic nebude plesnivět, nic tam nebude kondenzovat, prostě bude to OK. A pokud by náhodou k něčemu došlo, a Vy to měl udělané podle technologického postupu a prostě tak, jak to má být, tak závadu můžete přičíst jinému vlivu a chybu hledat jinde. Třeba nedostatečné větrání v kombinaci s vysokou relativní vlhkostí a pod. S pozdravem Laďa

romanhuba*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]