Nejste přihlášen/a.
chtelo by to pridat tram na konce mistnosti, pokud tedy pod betonem na obou stranach neni take tram
jinak udelej rost mezi tramy roztec 45cm, napr. 1" pkna na storc 15 - 20cm,OSB, spise, ale tramky 10x10, tramky nebo prkna, ktere budou sedet na zeleze napr. tesarske , ktere bude pevne spojene s nosnym tramem
muzes take dat tramky(rost) napric celou mistnosti a udelat vyrez v miste nosnych tramu dle pozadovane vysky, ale porad to musi sedet na zeleze v miste krizeni
na zaklop dej 1 x OSB 22, Hobru, lamin. podlahu
Díky Za rychlou odpověd radu. Myslím že i pod tím betonem je tram nebo tam už jsou miaka z 2 pol zástvaby Takže by se přidavnej tramek dal zapustit do něj.
Co se týče vyrovnání trámů Mužou se vyrovnávat třeba cementovím lepidlem?
Nakoupil bych trámy 10+10cm a po 45cm bych je vložil mezi všechny nosné trámy Boužel nejsem tesař Jak přesně bych je měl přidělat k těm nosným trámům? nějaké železné L profily Prošroubované ze všech 4 stran Vrutama jak do Trámků tak do nosných trámů? Potom by melo stačit 1x OSB 22mm S PD lepené k sobě a prošrobované vrutama do trámů?
Tak jak pises, jsou, ale primo urcene zeleza, ktere se daji koupit, vecer se mrknu na netu
zvaz jeste moznost dat mezi tramy dalsi tramy, bude to mene prace, ale cena trochu jina, ne o moc, v podstate jen o tramek 7x7cm stejne delky, pak neni potreba zadne zelezo, pak OSB
doplněno 10.05.11 13:45:a potreba zadny rost, vyrovnani pak udelas podelne na starych tramech
Boužel už je postavená střecha věnec i další příčky takže by byl problém dostat tam 6,5m trámy. ta troplová zed není nosná. je to jen přička v 1 patře.
Takže jediná možnost zustává trámky 10x10 nezi trámy 17*17. Od trámu 17x17.
Když se nad tím zamyslím tak to bude nosná. na 6,5m délky by to byl slabý trámek.
Mužu ty trámy vyrovnat tím lepidlem? nebo jakým zpusobem se vyrovnávají?
Lepidlem, sterkou nic nerovnej
roztec 1m na 1" prkna je malo a neni divu, ze mas pruzeni
muzes to udelat jak popsal Lada, zde je ale dost dreva v prilozkach, ale zase lepe a rychle rovina
zvas jeste tuto volbu viz. obrazek, OSB, penove tesneni(to co se dava pod UW u SDK), stresni lat nebo rozmer dle potreby, hranolky a nosne tramy
doplněno 10.05.11 20:07:je jeste potreba pamatovat na krocejovy hluk
tak misto OSB bych dal 1" prkna, 2x HOBRU8mm (krizem) a 1 x OSB 12 (u koberce, lina, vinylu apod.) nebo rovnou OSB vynechat a dat lamin.podlahu
mam udelane a vyzkousene, delal jsem sice rost na nosne tramy, ale ve vysledku to bude stejne
spocitej si naklady a porovnej
ja kupoval cerstve narezene tramky 1m 10x8 jsem mel za 40,- a 1m2 1" prken za 50,- + bochemit
Dobrý den. Mám celkem problém něco poradit, protože nevím, co je to troplová příčka a jestli ta příčka podpírá tu stropní konstrukci. Houpe se ten strop, nebo nějak pruží? Další věc, která mě není jasná - nevím, co je jako finální vrstava podlahy. Je to těch 10 cm betonu? Další věc je spád té podlahy , je ve směru těch nosných trámů, nebo je napříč? Zkuste to upřesnit. S pozdravem Laďa
Trámy samy o sobě jsou v - 2 mm v celé delce v rovině ale trámy jsou usazeny každej o kousek níž. Takže když začnu od betonové podlahy z 2 pol domu tak ta cast je o 1cm víč než trám 17x17 před ním a ten je víž než ten pred. takže na konci to dělé cca 3 cm rozdílu na příč.
Troplové příčka je z hliněných cihel. kotovice. Takže si nemyslím si že by ty trámy nějak extra moc podpíraly. ale zkoušel jsem na nich skákat jak blazen ani se nehly.
Finální vrstva bude plovoucí podlaha.
to dex:
na tu delku rozhodne pocitej, ze stena pod i podpira tramy!
zde by musel byt uplne jiny rozmer tramu
Dobrý den. Já jsem se ptal, jaká je finální podlaha nyní, v současném stavu. Je na záklopu těch 10 cm betonu, nebo tam jsou jenom prkna, nebo co tam vlastně je? S pozdravem Laďa
Dobrý den. Takže já navrhuji následující řešení : Oddělat starý prkenný záklop a tím se dostanete k těm trámům. Když říkáte, že to nepruží na trámech, tak je jednoznačné, že ta 15 cm příčka je nosná a jednoduše spolupůsobí na celý strop, jinak by se ty trámy 17 x 17 cm pěkně houpaly, i když by se strop určitě nazřítil. Předpokládám, že to celé je jedna místnost a tak to bude celkem jednoduché. Do rohů místnosti si vyměřte vágrys pomocí hadicové váhy. Od tohoto vyznačení roviny budete odměřovat výšky na jednotlivé konce trámů, o kolik ten trám musíte zvýšit pomocí příložky. Tato příložka bude fošna 50 x 200 , kterou jednoduše našroubujete z boční strany do trámu, nebo stačí i přibít pomocí min 150 mm hřebů. Usadit to podle vágrysu do roviny nemůže být problém. Ideální by bylo mít ty fošny z jednoho kusu, aby byla jistota, když by se někdy vybourala ta příčka, aby se to celé nezřítilo, nebo neprohlo. Ale to by se později dalo podchytit průvlakem. A ten rošt se jednoduše zapustí pod tu rovinu a je celkem jedno co se použije. Ostatní Vám už popsal kolega. S pozdravem Laďa
Děkuji moc za návod jak bych to mohl udělat. rozhodnu se jaka varianta bude pro me lepší. A která se mi vyplatí. jak bud časove nebo finančně.
Ještě jsem se chtěl zeptat mužou to být nějaké takovéto uhelníky? zelezarstvi-svarc.cz/...
Jak velké bych je měl použít a přidělat radší hřebíkama nebo vrutama? případně jak dlouhé. Děkuji.
Dobrý den. Protože ty vinklíky budou namáhány na střih, tak bych bez obav použil ty nejmenší ( 55 x 70 x 70 ) a to i v případě, že byste na rošt mezi trámy použil hranoly širší jak těch 55 mm. Ty vinkle jsou z 2 mm plechu a jejich cena není zrovna nejmenší a Vy jich tam budete mít celkem dost. A jestli přibít, nebo dát vruty? Toť otázka. každý tesař řekne hřebíky, každý majitel AKU vrtačky tam vrazí vruty. Já z lenosti a protože kladivo dává do ruky zpětné rázy bych to přišrouboval. Nejdříve to nařoubovat dvěma vruty na hranol a potom to celé přišroubovat čtyřmi vruty do trámů. Vruty délka 50 - 60 mm a průměr min 4 mm, raději 5 mm. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.