Nejste přihlášen/a.
Dobry den preji.
muzete mi prosim poradit ohledne solarniho setu pro ohrev TUV a podporu vytapeni.
Kamarad mi poslal odkaz na polskeho vyrobece HEWALEX, ktery ma ty ceny velmi priznive, vicemene temer o 1/3. Mate nekdo zkusenosti s touto firmou?
Vybral jsem si toto: jsme 4, barak o uzitne plose cca 180 m2, podlahove vytapeni v celem domě
Solarni set pro ohrev TUV a podporu vytapeni
3-5 osob - cca 66 000 Kč
hewalex.pl/...
5-8 osob - cca 85 000 Kč
hewalex.pl/...
Kolektory - muzete mi rici jaky je v nich rozdil? Nejsem odbornik a nejak nemuzu nic dohledat a ucinnost je temer stejna
kataloginzyniera.pl/...
kataloginzyniera.pl/...
Diky moc za vase odpovedi!
Zkušenost nemám, ale bojím se, aby to nebylo stejné jako ty jejich slavné kotle. Letos je budu taky dávat a vybral jsem zde: propuls.cz/...
doplněno 11.05.11 23:48:Jen pro upřesnění, nemám s tou firmou nic společného jen se mi u nich zamlouvají ty nabízené sestavy a letos to budu kombinovat s novým automatickým kotlem na uhlí protože ten plyn už mně s...
Vaše odkazy nefungují...
Na ty polské stránky jsem se tedy díval...a hledal sám.
Ujišťuji Vás, že sestava 3 solárních kolektorů 1,82m2 a 350 l akumulační nádrž Vám na ohřev TV bude stačit...ale na přitápění do systému ÚT je naprosto k ničemu...To stejné se týká sestavy s 5ti kolektory a 500l nádrží...
Ceny jsem nehledal, ale i poku platí to co máte uvedeno, pak jsou nikoliv třetinové...ale maximálně poloviční proti tomu co je v ČR u renomovaných dodavatelů...Ovšem předpokládám, že cena kterou uvádíte Vy je bez montáže.
Jinak parametry Vašeho systému si nechte spočítat...a nevybírejte podle internetu a E-shopů..Záleží nejen na tepelných ztrátách Vašeho domu, počtu obyvatel, ale v případě solárního ohřevu TV a přitápění i na orientaci ke světovým stranám, sklonu střechy, případnému zastínění kolektorů...poloze Vašeho domu atd. Mimo to ještě záleží na tom, zda provádíte nonostavbu, nebo chcete systém instalovat do stávajícího domu, pak by Vám měl někdo kdo tomu rozumí nakreslit alesoň schéma zapojení systému.
V případě těchto cen bez dotace bude návratnost cca 10 let...ale to odhaduji bez znalosti Vašeho domu..a dalších náležitostí.
Osobně polských výrobkům nevěřím...Dobře dokáží "vyrobit"snad jen krávu, nebo ovci...
Ale možná tyhle kolektory od někoho kupují...a sami nevyrábí..
doplněno 12.05.11 08:44:P.S.: akumulační nádrže NADO...viz. DZD Dražice Česká republika
proc myslite ze to nestaci tech 5 ks solaru na pritapeni?
staci 4 solary a dle parametru je to temer to same: typ solaru
kataloginzyniera.pl/...
Myslel jsem o 1/3 levnejsi.
Diky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.