Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omitky na cihly a na ytong

Od: hava* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

Budu si sám dělat omítky a rád bych o tom věděl co nejvíce.

1) Spodní patro mám nahozené klasickou jádrovou omítkou a teď na to musím natahnout finální podobu. Zedník mi poradil ať nejprve použiji Hasit 150 jako první vrstvu a poté 160 jako finální na filcování. Je to tak v pořádku?

2) Podkrový jsou příčky z ytongu. Mám je udělat stejným postupem jako spodek čili 150ku a poté 160ku a nebo jak jsem se tady dočetl rovnou 651ku. Nějaký nerovnosti tam mám a plánuji tloušťku omítky cca 7-8mm. Co tedy nejlépe použít?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

proc ti zednik radi natahnout zed(hrubou) nejprve sadrovapenou omitkou (150) a pak jeste vapenou stukem (160)

vapena nikdy nebude poradne drzet na sadrove navic hodne odlisny material

dej jen stuk nebo sadru

na Ytong 651, 600 a klidne ji muzes pouzit i na jadrovku

vyber udelej dle zrnitosti a potrebne tl.

nebo mrkni na CEMIX

www.hasit.cz/file/...

doplněno 09.05.11 19:11:

zednik ti to radi pravdepodobne z duvodu vyrovnani nerovnosti na hrube, ale porad je to hloupost

pokud chces mit "hladkou"a suprovou finalku, kup kulatinu dle potrebne tl. finalni omitkou ji nalep na stenu a vymazni finalkou napr. sadrovou dle prostredi pak misto filcu staci rucne prebrousit

hava*
hodnocení

Přesně tak radí mi to proto abych srovnal nerovnosti. Takže když to shrnu, tak bych měl na všechno použít tu 651a jenom v jedné vrstvě? A ta se normálně filcuje a jaká muže být max tloušťka?

doplněno 10.05.11 07:47:

A jak koukám tak u hasitu píší že vnitřní omítky jsou ty 150 - 160 a ta 651 je vnější.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den na klasicke maltove jadro pouzijte hasit 160 ale radeji jednicku je na fasadu lepe se filcuje nez 0,5 ta je vice vapenna ale po vytvrdnuti ji prejedete houbou a je to ako nulapetka jestli mate nekde koupelnu kde bude vlhko nedoporucuji davat 150 dela to neplechu obcas po vysprchovani se delaji mapy i pres stuk nerovnosti strhnete skrabakem nebo jinym a napenetrovat natahnout jednu slabsi vrstvu 651 na srovnani a pak na to druhou vrstvu a filcovat a takovou tloustku nedocilite timto materialem budete tak na pulce

hava*
hodnocení

Takže když to shrnu, tak bych měl na všechno použít tu 651a jenom v jedné vrstvě? A ta se normálně filcuje a jaká muže být max tloušťka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]