Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha v dřevníku

Od: dcspeedi* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

přemýšlím (a potřebuju poradit) jestli je dobrý nápad ve dřevníku udělat zámnkovou dlažbu

budu stavět dřevník 3x3,5metrů, na každou stojku bych vybetonoval slupek a prostor bych nevyplníl betonem ale tou dlažbou

hlavně se bojím toho, že by se dlažba mohla hýbat a pak nabírat třeba uhlí ze schodu...

děkuji za názory :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Já bych to nedělal.Na uhlí je potřeba ideální rovina,jinak jde velice blbě nabírat.Zámkovka ,jak víme rovná není.To už by byly lepší velké dlaždice,ale na beton.Já mám podlahu z betonu s potěrem,není problém.

jabraka*
hodnocení

0x

Na Stavební výstavě v Brně jsem viděl zajímavou dlažbu,dokonce pro použití v interieru.Z dubové kulatiny byly vyrobeny špalíky s šestihranným řezem,které se poskládají jako včelí plástev a s patřičnou povrchovou úpravou tvoří nádhernou mozaiku.

Kdyby se nařezaly kulaté špalíky z jakékoliv kulatiny a sesekly zboku,mohla by se s patřičnou fixací a spárovačkou vytvořit skoro zadarmo pěkná podlaha

JABRAKA

alf*

no to je hezké, jen se tu řeší podlaha pro uhlí.

cyril*

No však! Na podpal uhlí je dřevo nejlepší. *smich*

Dobry den, nemate k tomu nejaky odkaz?

Dekuji

cyril*

Praktické využití této dlažby je k vidění v Pardubicích přímo pod "Zelenou bránou". Jedná se o původní provedení staré asi 300 let, každopádně z doby, kdy žádný beton neznali.

hodnocení

0x

zákmovka se vyrábí i v provedení "market" to značí bez zkosených hran. Pokud ji podbetonujete betonkem s výztuží jen KARI a potom až dáte lože z písku/drti a dlažbu, měl byste podle mého názoru dosáhnout rovného povrchu.

doplněno 09.05.11 11:03:

pardon "zámkovka"

dcspeedi*
hodnocení

to že je potřeba rovná podlaha vím ale pod uhlí bych hodil koberec... nevím jak se tomu říká ale je to přimo pod takové věci

jinak jaky druh betonu je vhodná na tohle? určitě bych si to nechal dovézt protože cenově je to skoro stejné jak kdybych to michal doma sám

díky

hodnocení

0x

Já jsem vyřešil podlahu pod uhlím ve dřevníku položením betonových dlaždic 50 x 50 cm, které jsem si sám vyrobil. Uložil jsem je do škvárového lože a dal těsně k sobě. Uhlí se dobře nabírá a mráz jim nic neudělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]