Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základová deska vs špatné vyhlazení - problém

Od: jarda63* odpovědí: 2 změna:

Tak jsem začal s výstavbou RD, ale zatím nic moc :( Na základovou desku jsem si najal firmu, cena nebyla z nabídek nejnižší, ale pro mě přijatelná. Výkopy na jedničku, zalití ZP s malými problémy (rovina),
uložení a vylití ZB proběhlo už v pořádku, tak jako i následující činnosti. Snad i pro to, že jsem jim neustále stál za zadkem. Problém nastal až v pátek při finále, zalití desky. Byl nějaký problém s betonem, tak se zalití pořád odkládalo. Nakonec jsem musel odjet do práce a nebyl nikdo kdo by je pohlídal.Zalívalo se až k večeru. Deska je poměrně v rovině (+-1cm), ale totálně odflákli vyhlazení desky. Jsou tam rýhy po stahování dekou, ostré kamínky a výstupky. Mám strach co to bude dělat s hydroizolací. Dá se to nějak ošetřit?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondranoel*
hodnocení

0x

Určitě dá. Když do týdne na takto vyrobenou a neušpiněnou desku nanesete potěr z prosátého písku a cementu (1 ke 3). Stažený do ocelových omítníků = hlazená ocel prům 8mm a přehlazený ocelí. Takto lze upravit hrbatou bet.desku když ji chcem naoř. natřít hydrobanem a získat tak hezký a hlavně čistitelný povrch.

Posoudit jestli je to nutné po internetu nelze. Může a měl by to udělat projektant na místě.

hop®
hodnocení

0x

Základové desky se většinou není nutné dělat zcela do hladka. Nevím, jakou budete dávat hydroizolaci, předpokládám, že "nějakou ipu", která je při dobrém natavení schopna nerovnosti skrýt či kopírovat. Pouze ostré výstupky je dobré seseknout, aby ipu neprorazily. Souhlasím s názorem, že případný další postup by měl určit odborník na místě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]