Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyúčtování za vodu - co se s tím dá dělat?

Od: ledecak* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

při letošním vyúčtování vody mám platit ( někteří v domě i více ) o 12 kubíků ( 7m3 teplé a 5m3 studené ) více než je skutečný náměr v bytě. Správce domu mi řekl, že s tím nic nemůže dělat, že dostává podklady od vodovodů a kanalizací, to co bylo naměřeno na hlavním vodoměru na patě domu. Také jsem slyšel, že si " VaK" můžou přičíst o 20% více ke skutečnému náměru.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pravda je jinde,než tvrdí správce domu.On je ten,kdo dodává podklady.Jak jinak by se dostaly VaK k číslům z měřidel?A těch 20% je také nesmysl,záleží,co je na smlouvě o dodávkách vody.Kromě toho dodávka teplé vody je jinde.

JABRAKA

hodnocení

0x
Udaje podruznych vodomeru jsou prakricky vzdy nizsi, nez je udaj fakturacniho vodomeru. Rozdil mezi souctem vsech podruznych vodomeru a fakturacnim vodomerem se rozpocita mezi jednotlive byty..podle jejich jednotlivych podilu na celkove spotrebe vody. Do urciteho procenta rozdilu je to naprosto opodstatnena vec..od urciteho procenta se to jiz musi resit jinak. Kolik procent je pripustnych z hlavy nevim, musel bych se podivat do prislusnych vyhlasek.
Tento Vami popisovany stav snad ale neni poprve, to byva na vyuctovani kazdy rok. Podruzne vodomery a hlavni fakturacni vodomer maji kazdy jinou meteorologickou tridu presnosti, logicky tedy rozdil vzniknout musi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]