Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach v domě - neznámá příčina

Od: jirikv* odpovědí: 13 změna:

Potřebuji poradit. Na RD ( dřevostavba ze sendvičových panelů) postavený před 8 lety jsem neměl nikdy žádný problém. Nyní se na chodbě těsně u vchodových dveří objevuje zápach. Není to strašné ale hodně mě to štve,protože nevím co to může být. Mám vlastní ČOV ale ta je v pořádku. Připadá mi jako by zápach šel od stěny ze sádrokartonu. Vlhkost není na stěně patrná. Nevím jestli to může být plyn, nebo kanalizace. Napadla mě myš ve stěně ale fakt nevím. Prosím o radu co to může být a jak postupovat. Děkuji moc Jirka.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Může to být mršina,zvlášť když je zápah hnilobný.Jak dlouho?Známý co bydlí okále,tak nemohl spát v ložnici,prostě se to nedalo,zřejmě uhynulá myš.Po pár týdnech to ustálo.Nemohl dělat nic-tzv.počkal až tělíčko uhnije.
jirikv*
hodnocení

díky za odpověď. Před rokem se ten zápach objevil a za pár dnů zase zmizel. Jde to jak kdyby od zdi ze sádrokartonu. Zeď je mezi chodbou a špajzkou ,kde je to také občas cítit. Když se přes den trochu vyvětrá tak to není cítit . Zápach je cítit nejvíce po ránu nebo v noci. Jak by jste postupoval? Oddělat sádrokartón a zjistit co se tam děje? Kanalizace je 80 cm v zemi pod dlažbou a nechce se mi věřit že by to mohlo být z kanalizace pod domem. Děkuji moc za radu. J.

krkovicka*
Zkuste to oddělat,stejně Vám nic nezbyde,od kanalizace je to i podle mě méně pravděpodobné.Přes beton a dlažbu žádný zápach by neprošel,něco je ve stěně.Rozhodně Vám nezavidím,mě vadí jakýkoliv hnilobný zápach.

jambus*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Může to být opravdu cokoliv. Zkuste specifikovat zápach.Hnilobný-mršina,chemický,kanál,hnijící dřevo,vlhko, atd.Může to být netěsnost kanalizace,nebo klidně již zminovaný uhynulý živočich,který někde uviznul.Nebo zkuste vypozorovat kdy se zápach projevuje.Třeba po dešti,nebo za vlhkého počasí.Třeba někde zatéká a dřevo hnije.Když pujdu do extému,tak možná i únik plynu.Udajně přidávají do plynu nějakou zapáchající látku,aby byl únik lépe odhalitelný.Ale toho bych se zatím nebál.ádrokarton zatím nebourejte.Zkuste taky třeba udělat do sádrokartonu sondy-pár děr a přičichněte,jestli není zápach intenzivnější.

jirikv*
hodnocení

moc Vám děkuji za odpověď. Zápach není tak intenzivní , nejvíce se projevuje ráno. Během dne když se párkrát otevřou domovní dveře tak to není téměř cítit. Zdá se mi že ten zápach je takový zatuchlý, určitě ne chemický ani ne jako kanál nebo vlhkost. Navíc před rokem jsem chytil doma myš do pastičky. Za kuchyňskou linkou jsou otvory na do stěny ( myčka, odpad z dřezu) kde se klidně myš mohla dostat. Stejně jako přes trubku topení do radiátoru. Nejhorší je že jsem bezradný a hlavně nevím na jakou firmu se obrátit. Myslím si že se do takové opravy žádné firmě nebude chtít jít neboť to není lukrativní práce. Na koho si myslíte že se mám obrátit? Kontaktoval jsem zhotovitele domu a ten řekl že to již není v záruce ,že to mám sledovat a pokud by se to zhoršovalo že mám zavolat. Sádrokartonáři by to asi neudělali. Instalatéři taktéž asi ne. Díky za Vaš připomínky , jste moc laskaví. J.

brok*
hodnocení

0x

Na únik plynu mají plynaři detektor. U nás v v práci po ránu býval takový slabý zápach plynu. Kontroloval jsem všechny spotřebiče, jejich spoje na přívodech. Bublinkami a nic. Pak tam jednou přišel servisák na kotle z mněrákem.Našel hned povolenou ucpávku na hlavnim kohoutu Stačilo jen dotáhnou matku. Nechte sundat část té sadrokartonové desky tipoval bych to na netěsné odpadové potrubí.

jirikv*

díky Vám za odpovědi a snahu mi pomoci. zápach neustoupil ,naopak. Objednal jsem si průzkum kamery v kanalizaci ať se podívají v jakém stavu je kanalizace. Nevím ale jestli poznají případnou netěsnost. Mám hrůzu z toho že budu muset rozkopat celou dlažbu na chodbě. Přijde ke mě také odborná firma vodo -plyn. Jsem z toho už zoufalý a hlavně se modlím ať zjistí co to je. zápach je hlavně večer a v noci kdy se chodba nevětrá. Stěny ze sádrokartńu jsou suché nikde nic není vidět. Že by to mohla být myš už pomalu vylučuji neboť zápach trvá již tři týdny. Díky .

ladajaskva*

Dobrý den. Nejdříve bych vyloučil únik plynu. Ono je do toho plynu přimícháno takové vonítko čili smrad ( ethyl-merkaptan ), který je docela smradlavý při koncentaci uniknutého plynu již kolem jednoho procenta. Dneska skoro každý trochu schopný topenář má měřák na úniky zemního plynu. Kdyby to náhodou bylo ono, ušetříte si spoustu práce, protože tato činnost se skládá z toho že ten měřák vytáhne, měří a zase schová. Nic se nepředělává, nic se nikam nestrká atd. Čistá práce. Teprve při negativním výsledku bych pokračoval jinými možnostmi. S pozdravem Laďa

lidka*
hodnocení

0x

Já bych pro to měla úplně jednoduché vysvětlení. Netoulá se vám okolo baráku kocour? Já mám nekastrovaného kocoura a když jsem ještě bydlela v domečku, tak si mi má kamarádka - sousedka stěžovala, že jim kocouři chodí značkovat vchodové dveře a je to děsný puch. To by odpovídalo i tomu, že se toulají hlavně v noci a značkují si své teritorium. Doma to díkybohu nedělal, ale u sousedů se vyřádil. Nemohlo by to být toto prosté vysvětlení? Stejně tak rádi značkují venku stojící auta a jak jsme to už jednou na poradně probírali, děsně potom páchne auto i uvnitř. *ee*

jirikv*
hodnocení

kocour to asi není neboť máme venku psa.

Včera mi kamerou prohlédli kanalizaci , byli 12 m od domu a nic podezřelého nenašli. Takže musím pátrat dál.

Snad plyn...ale nevím proč se to projevuje hlavně v noci.

krkovicka*
Duchařina! :-D No pátrejte dál...hodně štěstí
ladajaskva*

Dobrý den. V noci se to projevuje, protože se nikdo necourá dveřmi, není žádný pohyb, žádné větrání a pod. Proto se koncentrace toho smradu zvýší. Jestli je to únik plynu, tak v noci se v řádu asi zvedne i tlak, protože odběr se blíží nule. Ty chybějící gumové těsnící kroužky bych skoro vyloučil, nezdá se mi, že by se to začalo projevovat až po 8 letech. I když možné je všechno. Teď bych šel po plynu. S pozdravem Laďa

pecenkav*
hodnocení

0x

Nech si udelat TLAKOVOU zkousku kanalizace az k revizni sachte, vubec bych se nedivil, kdyby chybely gumy v KG potrubi pod barakem, coz se kamerou neda zjistit a pak by moh smrad prochazet kolem potrubi spatnou izolaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]