Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základy vykopané předem - vadí to?

Od: matan* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat zda mohou být základy vykopány celý týden naž budou zality. Děkuji za odpověď .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

1x

Dobrý den. Tady se dovíte všechny možné pohledy. Jako že to je jedno, že to nic neudělá, nebo není to jedno a že zaprší a zřítí se stěny. Obecně bych řekl, že platí, ža před betonáží, čili jak píšete zalití, je potřeba očistit základovou spáru, aby tam nebyl nasypaný nezhutněný materiál a voda také není dobrá. Takže vyčistit a zalít. Jestli se něco před tím zřítí, to neovlivníte a musí se to odstranit. Já jsem měl kliku a základy jsme vykopali, vylili a spotřebovali přesně tolik betonu , jak se spočítalo. Ale u každého je to trochu jiné. S pozdravem Laďa

vasekpasek*

Já měl základy vykopané dokonce půl roku před zalitím. Vykopal jsem na podzim, protože jsem počítal, že to ještě stihnu zalít, jenže se to už nepodařilo... No a samozřejmě byla spousta sněhu => na jaře spousta vody a já blb, i když jsem pod tím měl drenáž, jsem zapomněl vypustit jímku, do které je ta drenáž svedena. Takže díky stojaté vodě v základech se mi ty stěny samozřejmě zřítily, tak jsem si to vykoval ještě jednou (vše ručně) a musel jsem šalovat. Musím říct, že mě to moc nebavilo :)

des*
hodnocení

0x

Žádný problém,jen si zajisti,aby si v tom výkopu nerozbil někdo ústa.

hodnocení

0x

S odpovedi zady problem bych byl opatrny, problem to neni, kdyz vam do toho pradne nezaprsi, jak se bohuzel stalo me. Ted mam zaklady siroke v nekterych mistech o 20 cm vic, nez by melo byt. Takze samozrejme zalezi na slozeni pudy, jestli je tam pisek, jil...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]