Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedův pes a jeho hromada před mým vjezdem

Od: parazon* odpovědí: 30 změna:

Sousedův pes, který je celé dny volně puštěný a pobíhá mezi našimi ulicemi, každý den vykoná svou velkou potřebu před mým vjezdem. Poradí mi někdo, jak tomu psovi nenásilně vysvětlit, ať chodí jinam? Existuje nějaká metoda (pepř nebo něco pododbného)? Děkuji za rady.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Psovi to vysvětlíte těžko...

Ale zkuste exkrementy sbírat...a dávat je před vjezd zpět majiteli psa..., pak to bude otázka kdo vydrží déle..

des*

Ano psovi to nevysvětlíte,majiteli taky ne.Před naší zahrádkou je též takové místo,už jsem to vzdal.Akorát když je toho tam hodně,tak to nakopu na ulici,tak nějak se mi potom uleví.

hodnocení

2x

souhlas.. předat výtvory psa ne na pozemek majitele ale přímo na jeho domovní práh a gumákou rozmělnit. pes neví, že jeho majitel je de..l.

včera sem jel na kole po stezce bez určení druhu provozu a menší pes se mi zakousl do tenisky. Pejskaři si tu válku začali, mají ji mít.

hodnocení

2x

Alfe nebo někdo, nevíte o nějakém podobném elektronickém odhaněči koček? Je to ještě horší než od psa, kde hovno vidíš. Kočka ho většinou zhrabe a pak se do něj šáhneš při práci na záhonku. Díky.

kejki

Už se to tu řešilo, nejlepší je postřikovač (závlaha) napojená na PIR čidlo. Kočky vodu nesnáší, zelenina jí potřebuje. Na předzahrádce jsem použil Stop kočka, ten pohled na zvíře, které už téměř stáhlo kalhoty a pak ucítilo ten nelibý pach stál za to. Bohužel, milé granule rychle vyčichnou, takže to nebyla žádná láce, ale za 150,- se milá kočka naučila chodit jinam. Ovšem v současnosti pomohlo, že sousedka s vydlážděným pozemečkem už nemá 6 koček.

alf*
hodnocení

1x

parazone, je to jen shoda, že? Že dnes položíš tento dotaz a dnes je tu článek zpravy.idnes.cz/... není to tak, že jsi našel řešení.

parazon*
hodnocení

Je to doopravdy jen shoda...:)

eulalie*
hodnocení

0x

A co kdybyste to nevysvětloval cizímu psovi, stejně vás poslouchat nebude, a raději to oznámil sousedovi a požádal ho, jestli by si mohl po svém pejskovi uklízet. To zase není tak veliká práce sebrat psí exkrementy do igelitového sáčku, já to tak dělávám a nikdo mi nemůže nadat, že náš pes kálí po ulicích.

parazon*
hodnocení

To já jsem to sousedovi, samozřejmě, oznámil, ale ten pes tu potřebu dělá bez sousedovi přítomnosti, je prostě celej den puštěnej venku a s-re, kde ho to napadne a nejvíc před naším vjezdem...

eulalie*

No jo, i psi si totiž vybírají, kde upustí to své lejno. A se železnou pravidelností to místo navštěvují pak tak často, jak často cítí potřebu. Jako ze svého hlediska, pokud budete domlouvat pouze psovi, obrátí se to proti vám. Pes si vás označí za nebezpečného, a aby se vám nestalo, že vás někdy v nestřeženém okažiku rafne. Zkuste fakt promluvit se sousedem hezky po sousedsku přes plot na něho po dobrém uhoďte, jak se to má s jeho psem a žádejte nápravu. Pokud by to nepomohlo, napadá mě jediné, obrátit se na národní výbor, pardon, ty už byly vlastně zrušeny, tak tedy obrátit se na obecní úřad a souseda nahlásit. Ale to se zase vám může stát, že soused na vás toho psa pošle, aby vás rafnul. Tož to fakt nevím, co poradit, to je jak z louže pod okap.

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. To je velmi těžké. Jastli tu hromadu dělá se železnou pravidelností jenom na tom svém oblíbeném místě, tam k němu má citový vztah. A podle mě byste měl postupovat následovně: zkusit se domluvit se sousedem, v pípadě neúspěchu zkusit se domluvit se psem, v případě neúspěšchu zastřelit souseda, v případě neúspěchu zastřelit psa. Mě každý pes, který jde kolem označkuje všechny rožky u vrat, dveří a na krajích domu. Jednou jsem načapal sousedku, jak šla s jakousi fenou a ta neznačkovala, ale vypustila kaluž velikosti Tálinského rybníka, když se nahání. Tak jsem jí oznamil, že jí v tom vymáchám tlamu ( té feně ) a jí hubu. Už chodí na druhou stranu. Tak nevím, co by na to soused? S pozdravem Laďa

brok*
hodnocení

0x

Prodává se ultrazvukový odpuzovač psů .

parazon*
hodnocení

A funguje to na tu havěť?

juldab*

Funfuje a dokonce výborně. Odehnal jsem tím rotvailera co napadl člověka. Ale mám přepínací s třema intenzitama

alf*

snad nebudeš pranýřován za reklamu, hoď odkaz jaký konkrétní

juldab*

Já to kupoval na Ebay a má to tří síly.první výcvikova druhá vychovávací a třetí s flashlightem odháněcí. A stálo to nulanula nic is dopravou. I když ted je nějakej broblem ohledně EU A dph

alf*

tedy něco takového viz jdem.cz/...

juldab*

Jo ta moje je ale černá a možná trochu hranatější

pravnik*
hodnocení

0x

Zkuste postříkat prostor před garáží levnou vůní - psi mají mnohem citlivější čich, než lidé; nám psi označovali roh domu, po opakovaném použití ruských "duchů" přestali

georges*
hodnocení

0x

Zkuste odpuzovač psů, není to tak drahej špás, psovi to neublíží a vy nebudete mít posr.. před vjezdem.

google.cz/...

srovnanicen.cz/...

hyperzbozi.cz/...

hodnocení

0x

Já bych ta hovínka sebrala do igeliťáku a vhodila do popelnice. Když je budete dávat sousedovi před práh, dosáhnete jenom toho, že si ho totálně znepřátelíte, a přece nemůžete vzít pak do náruče celý svůj dům, a odnést si ho někam jinam. Věřte, že je lepší sebrat jednou za den psí hovínko, než se rozhádat se sousedem kvůli "hovnu". Sám říkáte, že ti lidé nejsou přes den doma a že pejsek volně pobíhá. Abych pravdu řekla, je mi toho zvířete líto, to za nic nemůže. Je to holt na nás, lidech, abychom se snažili spolu vyjít. Takže moje rada zní: "Se psem se nedorozumíte, se sousedem rovněž ne, tak to řešte jako ten pejsek, v...te se na to, a přestaňte se tím užírat, to opravdu nestojí za ty nervy!"

Ps. Kdyby to bylo jen trochu možné, ráda bych Vám to šla po něm uklidit, a vůbec by mi to nevadilo. V dnešním životě přece musíme řešit daleko složitější, a závažnější problémy, než jedno hovínko za den. Tak Ahoj a pevně věřím, že si to promyslíte.*slunce**pusa*

ladajaskva*

Dobrý den. Zuzka to Vyřešila. Asi je ochránce zvířat a hovna jí nevadí ani před vlastním prahem. Možná byste toho hafana měla adoptovat, souseda finančně odměnit a nechat si srát na vlastní práh. Já nemám rád pejskaře, kočičkáře, s milovníky žádných zvířat, když se neumí postarat ani o toho svého miláčka. A co se týká uklízení těch hoven, můžete se angažovat abslutně všude. Všude je neuvěřitelné množství jak takových sousedů, tak takových psů a o hovnech se raději nezmiňuji. Tam by jste se mohla realizovat. Našlápnuto tímto směrem máte docela dobře. S pozdravem Laďa

Dobrý den Ladovi. Tak jsem teprve teď přečetla Váš rozdurděný vzkaz. No, abych pravdu řekla, bydlím také v domečku na vesnici a kolem jsou zvířata. Já osobně psa nemám, ale mají ho sousedi a moje rada pramenila z vlastní zkušenosti. Když mi hovínko vadí, tak ho fakt jednoduše seberu a nebo odkopnu trochu vedle, do trávy, kde se za chviličku vlivem počasí rozdrobí. Prostě z toho nedělám vědu a mohu Vás ujistit, že mám nejen "našlápnuto", ale jedu v tom v naprosté pohodě. A znám i hovínka kočičí, do kterých se také občas zaryji na zahradě, jak už to kdosi popsal. S t;)u finanční odměnou sousedovi, a stím, že by mi nevadila "hovna" před vlastním prahem, to jste trošičku přepískl, ale omlouvá Vás, Vaše evidentní rozčilení. Tak ahoj, a nezlobte se tolik, vyskáče Vám na obličeji vyrážka. *placni*

marenka*

Já jsem z města a Váš příspěvek mi připomněl jednu situaci. Jdu s pejskama, seberu jejich bobase poctivě do sáčku a ... projdem kus cesty, kolem fůry domů a já nemám kam ten pytlík vyhodit. Všichni mají popelnice schované za plotem. Jednou jsem byla tak vytočená, že jsem měla chuť to tam nechat. *bum*

parazon*
hodnocení

Děkuji za reakci...:) Evidentně jste milovnice zvířátek... Já se, samozřejmě, kvůli ho-nu nechci rozhádat se sousedem, to raději ohnu hřbet. Jenom jsem chtěl jestli neexistuje nějaká pro všechny schůdná cesta...

A pro Vás, milý Parazone, mám také odpověď. To, co jsem Vám napsala předešle, to je právě ta nejlepší schůdná cesta pro všechny. Ti, co Vás hecují, nemají pravdu. Co se týče toho pepře, to nevím, ale pochybuji, že by zůstal ležet dlouho tam, kam ho nasypete. Zavane větřík, a pepř bude fuč... Tak zatím nashle...*uf*

krkovicka*
Jsem jak papoušek,ale souhlasím s Ladoujaskvou.Proč bych měl někdo uklízet hovínka po psovi,který se ještě ktomu volně potuluje po ulici?Přivřít oči,usmát se a hovna uklidit?Ten pes za to nemůže,ale majitele bych pozvala na čaj a koláč,pak bych mu to hovínko dala k tomu čaji místo koláče.Jednou jsem viděla psa kálet na chodník a s pohledem vraha jsem vyčkávala,zda majitel to sebere,naštěstí ano,sebral.Je sprostý,když se Vám pes vykadí před branku,kdekoliv a majitelovi to je jedno.Tenhle problém řešíme v Praze denodeně,dokonce každý ráno cestou do školky,co krok to hovínko.

krkovicka*
hodnocení

0x
Naberte to na lopatu a hoďte mu jí ke dveřím.Psa musíte nachytat při činu,pak se snažte ho něčím vylekat,okřiknutí,klaksonem,postříkat hadicí.Ukáže čas jestli to pochopil.Vím že na čurání obrubníku,patníku,zídky učinkuje polití čpavkem,na kálení asi ne.Ale i tak to zkuste.

lui*
hodnocení

0x

Jestli ten pes chodí pravidelně, tak to místo těsně předtím vysypte mletým pepřem. To se mu určitě nebude líbit, a půjde jinam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]