Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer musím penetrovat , když je nově oházená omítka je to venkovní omítka a ani ji štukovat nebudu je to zbytečné je to jen kolník děkuji všem za odpověď
Ne, není třeba ani důvod.
doplněno 05.05.11 21:49:pepo, otázku jste rozšířil, musím rozšířit i odpovědi.
Začal jsem NEpenetrovat asi tak před rokem. Předtím jsem radil penetrovat vzduchovou pistolí, že je to rychlé skvělé.
Nepenetruji starou omítku, jen jí ofoukám vzduchem. Není to o šetření, páč penetraci mám zdarma a mnoho...
jde o zjištění stavu. V úterý se zde řešili penetrování SDK, někdo penetruje proto, že má zapráčený povrch, jiný aby sladil nasáklivost povrchu...
já nikoliv, nanáším malbu bez penetrace, avšak na oprášenou stěnu. Držíto v pohodě a skoro denně me kontroluje mistní poradce.
Pokud ti nezáleží na penězích,tak penetruj všechno.Já jsem přesvědčen,že drží lépe malba,a na nové omítce obzvláště,bez penetrování.Když vymalují nový sádrokarton,tak sice neustále trochu prosvítá původní jeho barva,ale víc problémů nastane,když ho napenetruji.Penetrace nasákne do pórů papíru a barva pak nevsákne do povrchu,ale je jen na povrchu,při malování má snahu stékat a dělat kapky.Amatér snadno vyrobí řadu šmouh.Něco jiného je stará a zaprášená zeď.Já používám před malováním oškrábané zdi nátěr napůl zředěnou barvou.Je nutné ji nechat důkladně zaschnout aby se nanesla a hlavně držela hotová malba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.