Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černá stavba - ohlásit?

Od: novaeda* odpovědí: 3 změna:

Soused si postavil na zahradě za domem ocelovou konstrukci a zasahuje do mého pozemku asi 10 až 30 cm za hranici.Tuto stavbu neohlásil.Máte někdo zkušenosti s černou stavbou,navíc zasahující na pzemek souseda?děkuji

doplněno 05.05.11 15:40:

Ještě jsem zapomněla napsat,že vlastně na místě, kde soused provedl tuto černou stavbu já mám povolenou stavbu plotu,tato jeho stavba mi znemožnuje postavit plot,dle již platného stavebního povolení,soused toto dle mého názoru udělal naschvál,abych nemohla stavět plot s kterým on nesouhlasí.Jinak hranice pozemku vyřešená.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A na stavebním úřadě pod který spadáte, už jste byla?

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Zde nejde o nějaké zkušenosti. To je ořípad pro místně příslušný stavební úřad. Ke stavbě plotu nepotřebujete souhlas nikoho, natož souseda. Za to on potřebuje Váš souhlas na stavbu. Tedy jestli se podle stavebního zákona o stavbu jedná. Ale to si ověřte u stav, úřadu. Nejlépe zajet pro úředníka aute, odvézte ho na místo činu a tam to posoudit. Samozřejmě v prvním dějství bez souseda. V druhém , akčnějším dějství, se dovíte, že jste blbá, ale facky lítat ještě nebudou. A potom se uvidí. A docela by mě zajímalo, co je to za plot, který má stavební povolení? Je to betonová zeď se základy do nezámrzné hloubky a vysoká 3 metry, nebo co to je, že musí být stavební povolení? S pozdravem Laďa

novaeda*
hodnocení

Já jsem o plot žádala před 10 měsíci a ted ho mám konečně povolený, protože soused se odvolával.Bude to jen drátěný plot 160cm vysoký, ocelové sloupky.Na stavebním úřadě jsem byla samozdřejmě,písemně jsem to oznámila,a ted konečně budeme mít řízení,ale mám strach,protože tam sousedé mají rodinu a mají protekci a navíc jsou seusedé divní a jejich nejlepší zábavou je škodit oboum sousedům :(

doplněno 05.05.11 16:07:

To jste mě pobavil-zajet pro úředníka autem :), já čekám na nějaké činy úředníka už víc jak měsíc a to jsem po dopise asi 5 krát volala, než konečně ustanovili datum,kdy se přijdou podívat,ale bude pozvaný i soused,takže čekám bouřlivé jednání

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]