Nejste přihlášen/a.
Pokud pruhy malby ´kopírují´pohyby válečku, jde o kombinaci savého podkladu a málo kryvé barvy, pokud jsou skvrny tmavší a světlejší barvy ´nahodilé´, jde o nesourodý povrch (nejednotně savý). Pomůže jen vymalovat další vrstvou (příp. vrstvami)...
doplněno 03.12.12 12:20: Aha - nebylo zmíněno, že vymalování je takto čerstvé...
V tom případě ano, pokud je v bytě vysoká vlhkost (a při současném počasí je poněkud ´obtížné´ trvale větrat), je velmi pravděpodobně, že se vyschnutím ´pruhatost´ minimálně zmírní - možná zcela zmizí (těžko říct, takto na dálku)... Každopádně malba musí vyschnout před další případnou vrstvou, takže není kam s malováním spěchat - topit, větrat je nyní ´na pořadu dne´...
Nikdy jsem nemaluvala v pruzích. Vždycky jsem malovala, jak to vyšlo. Klidně jsem vjela do vedlejší části. Právě proto, že to dělá pruhy. A taky nikdy nemaluji jedním směrem. Jedu válečkem sem tam. Jen vím že se po chvilce do namalovaného nesmím vracet, že váleček barvu strhne. Kocouři a šmouhy při druhém nátěru zmizí. Já si myslím, že jste zbytečně pečlivý. Chce to metodu ŽAVES (žádné velké smolení)
Jedním směrem jen štětkou strop.
Když nanáším pruhy barvy,nanáším vždy tři pruhy po 50 cm vedle sebe.Pak ty pruhy vezmu hned napříč křížem.Pokračuji vedle s malým překrytím.Zásadně nanáším barvu válečkem zdola nahoru,tahy dolů vynechám.Válečkem se na zeď nesmí tlačit.
Nakonec nechám barvu zaschnout a druhý den opravím případné prosvítající místa.Zásadně nepoužívám penetrace.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.