Nejste přihlášen/a.
Dobry den,mam udelonou novou strechu taska-late-kontralate-difuzni kontaktni folie Guttafol-krokev-16cm izolace-kontaktni parotesna folie
a ted jak byly ty deste tak je cela ta venkovni folile zevnitr u izolace totalne mokra nevite cim to je?vetravi tasky nemam a u hrebene
neni vetraci mezera prez hreben je cely pas te folie Guttafol dekiji predem za rady
chtelo by to fotku, ale klidne to muze byt i kondenzat, mas zde par chyb
nevetrano u hrebene a pokud mas izolaci pouze mezi krokvema tak ji je sakra malo, pak jde o to jak to mas parotesne utesnene
pises, ze je cela folie totalne mokra, tak na vadu krytiny i difuzky to nevypada
doplněno 04.05.11 11:45:je jeste otazkou zda mas pod krytinou difuzku nebo parotesku, stane se, ze to delnik poplete
valimvoči, kdo to dělal? Kutil nebo profík. tipuji, že profík, amatéři obvykle študují jak co udělat.
doplněno 04.05.11 12:12: nevim presne jakou tam mam jestli parotesnou nebo difuznitak to se ti nezda, pokud je to ona, zde je tedy jasne co stim, ze?!
urazit ruce, ale drive nechat predelat
no vypada uplne stejne mela by tam byt asi difuzni ze?ale nevim presne jakou tam mam jestli parotesnou nebo difuzni
tak to je pekne v pr..li a co kdyz teda sundam vatu vyrezu tu folii a mezi krokve nacvakam difuzni?a nebo co kdyz tam zadnou folii davat nebudu?
to martin:
tak to jsem cekal, ze napises
dle me mas tri moznosti
1. cele znovu predelat (beru je to spise nerealne)
2. vyrezat a mezi krokve natahnout difuzku a u tramu utenit, nejlepe pres lat
3. vyriznout parotesku nechat parotesku podel tramu cca 3-5cm a slepit paskou z difuzni folii a pro jistotu pouzit lat jako v bode 2.
nic jineho me nenapada, rozhodne ne bez folie
jo a ze spodu zevnit mam takovou cernou z jedny strany jako latžka a zdruhy je hladka jako takova guma
nechci do toho kecat, ale to je
tu průhlednou
tu černou
je gumová
je to tahle
nemá proužky
zevnitř, zvenčí
...
dokud 100% přesně neřekneš co tam máš, tak je to o ničem.
Pokud tam máš parotěs, tak přeložit střechu (nereálné) tak vyřezat, nechat 10 cm té blbé a mezi laťky kontaktní, pokud máš propustnou tak je problém o kus dál, třeba v tom, že není větrání v hřebeni, nebo je netěsná parotěsná nebo ...
Martine nejsem schopen presne urcit zda MASTERMAX-DUO je paroteska ci difuzka nebo jina folie, v odkazu je to HU a v CZ jsem ji nenasel
podle tohoto odkazu shopmania.ro/... online-materiale-constructii produs-mastermax-duo p-4423364.html je difuzni vsude kde je je napsano difuzni a nasel jsem papir ktery byl s folii zabalen a je tam obrazek ze se dava pod tasky
jj, uz jsem to nasel dokonce je vysoce difuzni, takze pokud ji mas ze strany interieru tj. pred izolaci folii WB mas pod krytinou
doslo pouze k zamene folii a vysledek je katastofa, bohuzel
kup nebo pouzij jiz pouzitou difuzku(pokud nebude porusena) dej ji tak jak jsem popsal, nebo jinak, pokud nekdo dalsi prispeje napadem
a jako parotesku bych dal od Juty REFLEX 150 (vysoceparotesna) nebo podobnou
ok to mam taky v planu tu difuzku opartne sundam a dam mazi krokve zajistim prkinkama pred tim vyrezi tu parotesku a koupim jinou na ten vnitrek a tu vysoce difuzni mam opravdu ze strany interieru tj. pred izolaci palubky tam nastesti jeste nemam
Dobrý den. Toto píšete :
ok to mam taky v planu tu difuzku opartne sundam a dam mazi krokve zajistim prkinkama pred tim vyrezi tu parotesku a koupim jinou na ten vnitrek a tu vysoce difuzni mam opravdu ze strany interieru tj. pred izolaci palubky tam nastesti jeste nemam
Já se nutně musím zeptat. To, co jste se ptal na samém začátku a jak jste dal popis té skladby je skutečnost, nebo to má být teprve konečný stav? Ono je totiž skoro zásadní, jak postupuje montáž v čase a jaké jsou teplotní a vlhkostní poměry v době montáže.
Mě se to po přečtení tohoto Vašeho sdělení zdá následující : Vy máte teprve krytinu, pod tím fóli, mezi krovy izolaci a pod tím zatím nic. Jestli je to tak, tak závada je pouze v tom, že tam na spodní straně není parotěsná fólie. A ani vysocedifuzní fólie není schopna při nepříznivých poměrech relativní vlhkosti a velkém teplotním rozílu pod a nad tou difuzní fólií propusti veškerou vodní páru ven. Ta tam potom nutně musí zkondenzovat a samozřejmě promočí izolaci. Ještě než se s vervou pustíte do rekonstrukce, tak si stokrát ověřte, jestli ta horní fólie je difuzní, nebo parotěsná! Jestli je difuzní, potom byste musel intenzivně větrat, vysušit izolaci a urychleně tam namontovat parozábranu. To by bylo všechno. S pozdravem Laďa
Dobrý den. Píšete, že nevíte co tam vlastně máte a tak proč je to mokré asi bez přesné znalosti složení celého systému neurčí. Nicméně, s nějvětší pravděpodobností to bude souběh více vlivů. Správná skladba musí být následující z vnitřní strany směrem ven : nějaká pohledová vrstva ( SDK, OSB a pod.) parozábrana ( nesmí být jak řešeto, prošpikována vruty ) tepelná izolace, vysocedifuzní fólie jako pojistná hydroizolace, odvětrávací mezera vymezena kontralatěmi a buď laťování a skrytinou, nebo bednění s krytinou. Odvětrávací mezery musí být na výšku střešní latě 4 cm a musí mít vstupní otvor u okapu a výstupní u hřebene pod hřebenáči, nebo větracími taškami. Jestli místo difuzní fólie máte parozábranu, tak to je na rozebrání střechy sundání všeho, včetně kontralatí a repete. Samozřejmě na náklady té geniální firmy, která to tak udělala. Pokud to je obyčejná difuzka, tak tam chybí větrací mezera mezi izolací a tou fólií a to je ten samý problém, čili opět sundat, naradit difuní fólii vysocedifuní fólií, opět na náklady té firmy. Zatečení je také jedna z variant, ale opět někde by to muselo být totálně zmršeno. Navíc voda by asi protekla i přez tu spodní parozábranu a nadělala aspoň nějaké fleky na SDK a pod. Navíc by nutně musela stéci po parozábraně dolů a tam by se musela nahromadit a to byste musel odhalit. Čili, když to podtrhnu a sečtu, tak to vidím na špatné volbě materiálu a špatně odvedené práci. Až se Vám podaří zjistit přesně názvy těch fólií, tak to bude jasné okamžitě. Zatím si můžete pro informaci nastudovat : tzb-info.cz/... a na konci tohoto článku vlevo dole je diskuze. Tu si otevřete a přečtěte také, neboť se tam dotazuje spousta stavebníků na obdobné problémy a odpovídá pan Rypl, což je přez tyto fólie celkem kapacita. S pozdravem Laďa
Jsou konstrukce kde to jinak nejde a to je vetsina, kde je folie prospekovana SDK vrutama, zde pri pouziti spravne parotesky napr. vysoce parotesnou folii 150 REFLEX od juty je nutne podlepeni jen napr.v koupelne zvlast, kdyz nema nucene vetrani, pro ostatni prostory lze nechat bez podlepeni, protoze zni pak mame stredoparotes
pisu to jen pro upresneni vasi odpovedi
jeste se chci zeptat mam nechat v hrebeni tu vetraci mezeru?nebo mam folii pretahnout i prez nej?vetraci tasky na strese nejsou a jeste jestly nebudou vadit zbytky parotesny folie pod kontralatemi?diky za odpoved
jsou dvě možnosti, mrkni do toho manuálu na který jsem odkazoval. Ty zbytky vadit nebudou, řízni to tak 10 cm od krokve, teoreticky bys to mohl i přilepit, jenže to je celkem nemožné takže mezi lišty.
Firmu asi neprozradíš, že?
ten kousek parotesky by nemel byt problem, vetrani u hrebene rozhodne udelat, ale zase tomu musi odpovidat krytina a skladba hrebenu ci vetraci otvory v krytine, nevim jakou mas.
me vetrani take neudelali+jine nedostatky, jelikoz jsem se potom (bohuzel az potom) zacal o vse zajimat, hned jsem dohodl reklamaci a predelani
do te doby jsem sam vyriznul pas difuzky na ktery az bylo pocasi prisel pas folie, tento pas neni nevyhnutelne nutny jen zabezpecuje pripadne zateceni, nafoukani
Martine, vy nemůžete vyfotit foli a její uložení?
Když kouknete na aplikační manuál,
strana 8 a 17. vidíte obrázky?
Už víte jakou máte folii nad vatou?
doplněno 04.05.11 19:27:Martine, omlouvám se, nějak tam moji nedbalostí není umítěno toto:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.