Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradil byste mi prosím někdo s tímto? Mám mělkou vanu, hned na jejím hrdle původní sifon, pak šikmo k zemi širokou PVC rouru, která potom vodorovně pokračuje do stoupačky (ne daleko, dohromady to je snad jen 1 metr). U země se do téhle širší roury připojuje ještě odpad z umyvadla a ze dřezu. Problém je, že ta vana pomalu odtéká. Zkoušel jsem už všechno, vyčistil jsem vanový sifon (samozřejmě), lil tam chemický čistič, nakonec to prošťouchal perem. Vypadá to, že roura do stoupačky je v pořádku: taky když pustím naplno odpad z umyvadla a dřezu zároveň, odtékají normálně, dokonce ten tah i trochu urychluje odtékání vody z vany. Takže se mi zdá, kakoby se ta voda z vany rzdila jenom v tom svém sifonu (i když je čistý) jaksi hydromechanicky, že ven ze sifonu nemá voda ah protože navazující roura je moc široká, takže voda ze sifonu odtéká vlastně jenom samovolně přepadem (a tlak sezhora z té mělké vany při sprchování to netlačí dostatečně), takže se zaplňuje ten sifon... jestli mě někdo chápete. Pomohlo by zavěsit sifon níž, dělá se to? Nebo tam dát místo něj takovou tu husí krk hadici zastrčenou do té tlusté roury? Dát jiný typ sifonu? Děkuji velmi, jestli mi někdo poradíte. David
Dělá to i s čistou vodou..
sifon je takový široký válec (prúměr asi 20 cm) se dvěma bočními vstupy pro přepady, původní panelákovej. Nerad bych kupoval za 200 nový sifon s přepadem a po martýriu s montáží zjistil, že to je úplně stejné
děkuju za reakci. d.
Tenhle typ sifonu je ten nejhorší, co se kdy používal. Prostor uvnitř má neskutečně složitý tvar a klade vodě značný odpor. Snadno se zanáší a téměř nejde čistit. Musí se odšroubovat, co se dá a drátěným háčkem z něj vyšťourat vše, co tam nepatří (zvlášť vlasy tam dobře drží. Stejně se do všech zákoutí nedostanete. V současné době se vyrábí vanové sifony složené ze dvou oblouků, bez jakýchkoliv hran, v kterých je téměř nemožné, aby se něco usadilo. Teď zrovna si nevzpomínám, kolik stojí, ale žádná závratná suma to není. Doporučuju ho vyměnit, i kdyby se ukázalo, že zrovna tahle závada tím není. Ušetříte si dost nepříjemnou práci při případném dalším čištění (ten nový se prakticky nečistí).
doplněno 04.05.11 11:36:Takový ten "husí krk" se používá ke dřezům, k vaně bych to nedával.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.