Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alternativní zdroj energie na zahrádce - tipy

Od: kacenka13* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den obracím se vás s trošku zvláštní otázkou...nově máme zahrádku a není tam elektřina - zavedení by stálo docela dost peněz takže jsme se rozhodli, že to zkusíme bez.A teď prosím poraďte...vaření asi na plynovou bombu(jde o to uvařit si kafe, né žádný vyvařování), sekání trávníku asi benzínovou sekačkou nebo nějakou ruční? Ale třeba osvětlení nebo hudba při večerním posezení s přáteli?Máte někdo vychytávky jak se obejít bez elektřiny?Moc děkuji za tipy!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mimo Vámi zmíněných způsobů lze ještě použít elektrocentrálu, nebo FV ostrovní systém..ten se dá pořídit podle výkonu a kapacity baterií již od nějakých 15-20tis výše.

Více možností v podstatě nemáte.

cyril*
hodnocení

0x

Místo reprodukované hudby použít své hlasivky a případné hudební nadání a nástroj. (pokud tím nástrojem není zrovna harfa nebo susafon) ;)

mkat*
hodnocení

0x

Vecerne osvetlenie taborak +petrolejka.Vecer pocuvat zvuky prirody.Keby to nestacilo tak 12 V akumulator+nejake vhodne zariadenie pre pocuvanie hudby a slova.Pokial si doma bateriu nabijes a na zahrade pouzijes.

jabraka*
hodnocení

0x

Neměl by být problém použít i solární panely s patřičným akumulátorovým systémem a s měničem na 230 V

JABRAKA

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. To Vám byl slavný den, když k nám byl zaveden elektrický proud ... Tak nevím jestli se bez něho obejdete. A já si myslím, že se neobejdete, noboť už nejste jenom homo erectus, ale i homo sapiens. A ten je na elektrice přímo závislý. I když ten homo erectus - kdoví, na čem je závislý on, že jo. Ale bez elektriky to vydržíte několik pobytů a potom si zakoupíte benzínovou elektrocentrálu někde v akci v nějakém bau... a ta to na chvillku pořeší. Kdyby se náhodou mělo jednat o dlouhodobé pobyty, tak to chce nějakou značkovou, která je určena na více, než jedno použití. Sekání trávy kosiskem je OK. Benzínová sekačka je ale 20. století. A louče vyhodíte po prvním požáru a petrolejku po druhém rozlití petroleje na zem, jak na potvoru v ložnici. Nechci být skeptik, ale technická evoluce a z toho plynoucí profity Vás dohoní i na té zahrádce. Ale dá se chodit spát se slepicemi ( když je máte a máte tam kurník ) a také se dá poflámovat celá noc u táboráku. Za deště nic moc. Takže já to vidím na elektrocentrálu, nebo na speciální mobilní akumulátorovou stanici, kterou si vždycky dovezete na přívěsném vozíku. S pozdravem Laďa

skv

skvělý příspěvek, opravdu rád jsem se do něj začetl

stirecek*

Jedna slovenská politička řekla, že elektřinu k životu nepotřebuje a na tu telku se klidně podívá i při svíčkách*smich*

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Takéj sme byli takový nadšenci.Po pečlivém uvážení a propočtech nákladů jsme po 15 letech různých provizorií přikročili k elektrifikaci pozemku.Alternativní způsoby se v konečném důsledku prodražovaly.Záleží na tom čemu říkáte dost peněz ale také v jaké vzdálenosti je přípojný bod elektřiny od Vaší zahrádky.Do 50 metrů by to ještě šlo bez stavebního povolení.Taktéž je nutné zvážit jak často budete na pozemku trávit volný čas.

buss

je to otázka volného kapitálu. Pak ještě přichází v úvahu šlapací dynamo, návštěva může šlapat a zpííívat si, nebo nějaký vůl a chodit kolem dokola generátoru.

charles*
hodnocení

0x

Možná-pokud tam máte sousedy a ti mají el.proud zaveden se s nimy domluvit a za určitý paušál,popřípadě sehnat starší elektroměr se na ně třeba přes prodlužku napojit.ALE jde o to jak jsou sousedi vstřícní.Aby pak z toho nebyla sousedská válka*cert*.Nebo 100-120AH 12V a UPS-záložní zdroj-používá se k počítačům atd.a napojit tu baterii na ní a máte štávu,doporučuji se domluvit s elektrikářem aby vám na to udělal vývody.*placni*

fi*

Měl jsem stejný problém a vyřešil jsem ho pomocí FV panelů. To bylo ještě v době, kdy fotovoltaika nebyla tak běžná a náklady vyšší. Mám ostrovní systém 10 let a úplná spokojenost. Jen baterku jsem po 5-ti letech měnil za větší a kvalitnější. Šetřit energií musím jen v zimě, to je málo sluníčka.

Jinak zahradní technika na spalovací motor je již dostupná, řešení je i centrála + prodlužovák. Centrála pak umožňuje případné dobíjení baterie v zimě.

Váření na PB. Používám kombinovanou chladničku na PB / solár. Lze přepínat elektřinu z panelů nebo plyn. Podle potřeby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]