Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plotove tvarnice

Od: hurja* odpovědí: 5 změna:

Zdravím... Uvažuji že si udělam plot z těchto prvku...jenže co tak koukam na ploty ostatních...zaraží mě bíle fleky na těchto prvcich?! Nevite co to ma znamenat? Viděl jsem jak u vysparovanych tak i bez těch spar... moc prosím za odpovědi...

dldgroup.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondranoel*
hodnocení

2x

Bílé fleky jsou nejpravděpodobněji "výkvěty" něco jako sanitr tj. sůl (vápenatá) vylezlá na povrch vlhkostí je to vpodstatě nedokonalou výrobou čehokoliv co je ve zdivu použito.

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. Je zajímavé, že se spousta věcí svede na kvalitu výrobků a nějak, asi záměrně se opomene porušení technologických postupů, kde je stanoveno, jak se to má udělat. Já jsem také viděl spoustu takových zídek,zdí a velezdí a dokonce jsem i nějaké vlastnoručně postavil. Ale v poměru s celkovým množstvím těchto zdí v naší republice je to velké nic. Nicméně ty výkvěty moho být způsobeny vyluhováním jinak rovnoměrně rozptýlených vápenatých složek z betnu. A jak k tomu dojde? Velice jednoduše. Jedna věc je vynechání vodorovné izolace ) menšina ) a zalévaíní tvárnic velmi řídkým betonem ( většina ) a také silným zatečením po dešti, kdy ještě nejsou nalepeny stříšky a poslední tvárnice nejsou vylity betonem. Také výrobní vady nevylučuji, ale na ty se to všechno nedá svést. S pozdravem Laďa

hurja*
hodnocení

Takže to mam zalit hustym betonem? A tu izolaci vodorovnou...to jsem nějak nepochopil...:( Prosim poraďte mi jak těm flekum předejit...moc prosím...diky...

ladajaskva*

Dobrý den. Vodorovná izolace - myšleno hydroizolace, čili zábrana proti kapilární vzlínánavosti vody ze základů. Čili pod první řadu těch štípaných tvárnic položit ( možná lépe natavit těžkou asfaltovou lepenku - IPU a pod. ) Zalévat velmi hustým betonem a protože to asi budete dělat po malých úsecích, tak to musíte hutnit pomocí nějakého kolíku. Mě se osvědčil kus zlomené hokejky. A u syna jsme loni na podzim začali se stavbou takového plotu a zahradního domku a tak tam padne asi 1.000 ks těchto krasavců. Zatím žádné fleky. A předpokládám, že se už ani neobjeví. A postup následující : zaklad v nezámrzné hloubce, zakončeno šalovacími tvárnicemi. Protože jsme se dostali do časové tísně, tak se uřezaly armovací dráty na zimu, aby se na ně někdo nenapichl. Potom na jaře se natavila lepenka, vyvrtávaly se díry a zarážely armovací dráty a stavělo se. Dělali jsme pouze jednu řadu nahotovo a hned jsme se vrátili zpět a udělali druhou řadu. Bylo to snadnější na betonování a hutnění. Svislé armování do každé díry a vodorovné do každé spáry. Tím pádem je všechno pouze 20 cm a nevyvalí to ani tornádo. A ještě k těm flekům - pokud tam nejsou při zakoupení, tak by se zřejmě při tomto postupu neměly objevit. Ale zeptejte se na podmínky reklamace u prodejce. My jsme to měli koupené napřímo od výrobce a ten byl prý velmi vstřícny. Ale nebylo potřeba nic řešeit. Jinak já jsem před 22 roky při stavbě po zimě měl protečené hurdové stropy a jak to uschlo, tak to byl samý sanitr. Spravilo to několik litrů obyčejného octa, který se tam nastříkal vinohradnickou konví a problém zmizel. S pozdravem Laďa

hurja*
hodnocení

Dobry den. Pane Laďo,moc Vám děkuji za užitečné rady...udělam...uvidim...děkuji moc. Měj te se hezky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]