Nejste přihlášen/a.
Nechala jsem si vyměnit ve starším domku okna. Nezdá se mi že byla dobře zaměřena. Někde chybí i 3 cm. Končí okno pak je pěna a teprve výklenek na okno. Je to tak správně?
Dobrý den. Podle těch obrázků to není dobře. Nechci se zastávat firemního zaměřovače, ale pravděpodobně tato dvě okna jsou vyměřena dobře, ale špatně zabudována. Když se podívám na ostění, tak venkovní parapetní plechy starých oken byly podstatně výše, jak budou ty nové. A proč to montážníci nepřirazili na horní překlad, je záhada. Ale na druhou stranu jsou i překlady nad okenním otvorem v různých výškách a to zejména po vybourání starých špaletových oken. Znám to z vlastní zkušenosti. Ale mě vznikl podobný problém z vnitřní strany.Minimálně to reklamujte a sdělte zde výsledek a popište zdůvodnění firmy. S pozdravem Laďa
Vůbec nevím co budeme dělat, když reklamaci firma nepřijme. Já jsem z toho celá špatná. Těšili jsme se na okna. A zase tolik práce kolem. S vnitřní stranou jsme počítali, že budeme jí muset zadělat, ale s venkovní. To mě ani nenapadlo.
Dobrý den. Teď to nechápu. Jak jste počítali se zaděláváním vnitřní strany? Vy jste to s tím magorem nějak konzultovali již při vyměřování? A to nikoho nenapdlo, že je vnitní i venkovní strana? Ale i tak, to měl vědět ten měřič. Nyní máte pouze jednu možnost, protože po této informaci asi reklamace bude prd platná. Na zateplení to nevidím, tak se to zakamufluje pomocí EPS a kolem okem uděláte šambránu, což je takové zarámování okenního otvoru. A barevně to odlišíte a je vymalováno. S pozdravem Laďa
Připojím se k názoru, že okna jsou špatně zabudována. Když si promítnu spodní hranu nových oken s výškou původního parapetu, je to přesně o ten rozdíl, který chybí nahoře. Překlady nad okenním otvorem se mi zdají ve stejné úrovni, možná to jen zkresluje fotografie. Nežádali jste při montáži o snížení výšky parapetu z vnitřní strany? To by se totiž jinak udělat nedalo, když už byla okna vyměřena a vyrobena, než že se sníží parapety z obou stran. Pokud někdo z rodiny byl u montáže přítomen, takový rozdíl by přehlédnout nemohl a tedy ani podepsat protokol o předání. Já jsem řešila s plastovými okny trošku jiný problém - původní okna lícovala s fasádou, vnější se otevírala ven a vnitřní dovnitř - já jsem potřebovala odsazení a vytvoření parapetu. Na montáž jsem si ale pozvala již osvědčeného zedníka, který předem dostal přesné instrukce, jak má vypadat výsledek. Obávám se, že nárok na reklamaci tady nevzniká, použijte tedy některou z rad, které jsou u dalších odpovědí. Patronka
Řekl bych, že záleží na tom kolik jste za ty okna zaplatila.Jestli to byl nějaký seriový rozměr, který byl nejblíž tak ho tam "vyfikli" a dopěnili, nebo jestli jste si platila za vyrobení oken na míru - pak jsou 3 cm zavádějící.
Ale smlouva dnes nic neznamená, co na to lidi, kteří měli stavební spoření a stát změnil podmínky? Je to jen na vás, ale ty dvě okna musel měřit po pořádném flámu. Být při tom, tak si je tam nenechám ani namontovat. Stačilo mi, když mi udělali v jedné místnosti žaluzie kratší o deset cm a ve druhé zase užší o dva cm. Zbytek jsem doplatil, až bylo vše v pořádku, naštěstí to trvalo asi tři nebo čtyři dny, takže byli celkem rychlí a solidní.
Domnívám se, že si zhotovitel nechal (alibisticky) podepsat zaměření. Proto se domnívám, že s reklamací neuspějete. Při pohledu bych doufal, že provedete i zateplení objektu, při té příležitosti zalepíte i velké fuky.
Pokud nehodláte zateplovat, olepte špalety EPS do poloviny rámu, zatáhněte perlinkou s lepidlem a krásně natřete fasádní barvou. Lépe Vám vyniknou okna.
doplněno 02.05.11 13:13:asi tak, jak radí Láda, ale dávno předemnou... jsem si nevšiml
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.