Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake vybrat půdní schody?

Od: dakon® odpovědí: 6 změna:

Dobry den,
mohl by mi nekdo zhodnotit tyto schody?
shop.estrechy.cz/...
Budou oddelovat vytapeny/nevytapeny prostor, proto jsem se snazil najit model se slusnou izolaci a tesnenim. Na strope pocitam s 28cm vaty a nerad bych tam mel problem s kondenzatem v podhledu z SDK. Vim, ze se daji koupit lepe vyresene schody za 14 000, ale to se mi zda prilis. Dale by me zajimalo, jestli drevene schody pro obcasny pristup staci, nebo by se bylo lepe podivat po hlinikovych/ocelovych
Dekuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. Základní problém schodů je to zateplení a vzduchotěsnost. Pro nějaký náhodný přístup do půdního prostoru je to celkem jedno, z jakého materiálu ty schody jsou. A žádné, tedy i zateplené schody se zateplením nevyrovnají té Vaší izolaci ve stropu. Já jsem to řešil tak, že jsem vyrobil z XPS takovou bednu bez dna, která je nalepena přímo na podlaze stropu. Horní víko je opět slepeno a položeno na těch bočnicích. a podle Vašeho požadavku můžete na tu bednu použít 1, 2, nebo 3 vrstvy XPS . Já jsem použil 2 x 6 cm, slepeno pěnou a v rozích vyztuženo plechovými úhelníky. Víko opět 2 x 6 cm s odskoky, aby to lépe těsnilo. Abych dosáhl požadovanou přesnost. tak jsem si to celé nakreslil, okótoval a podle plánu nechal nařezat na formátovací pile přesně na míru. A dá se to ještě vylepšit molitanovým těsněním. Jinak já mám celohliníkové totalitní stahovací schody s pružinou. Na tehdejší dobu byly drahé jak ďas - celých 3.200 Kč. S pozdravem Laďa

hodnocení

0x

Jsou plně dostačující *jasne* já mám půdní schody mezi teplou míst. a půdou kupoval jsem je v Bauhauzu za 2300,- je to směs dřevo hliníkové nášlapy zateplené 2 cm polystyren akorát jsem je musel složit a jesou bez problémů.;)

doplněno 01.05.11 13:30:

jsou*hi*

standam*
hodnocení

0x

to dakon:

nikdy to nebude to prave orechove

doporucuji dalsi zatepleny zaklop nad schody, ktery bude navazovat na stavajici zatepleni

nebo se na schody vyprdnout a udelat si vlastni zatepleny vstup (jen viko) a pro obcastny pristup pouzit AL zebrik, ktery budes mit nekde uskladnen navic ho vyuzijes i pro jine potreby.

hodnocení

Tak i to by bylo reseni, ale to by me asi zena zabila, nevim, proberu to s ni. JInak sli by jste spis do kovovych, nebo trevenych schodu?

standam*

pro naslapy je to asi jedno, ale jako vstupni ram bych radeji sel do dreva

hodnocení

0x

taky zalezi jak casto tam budes chodit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]