Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak je to s revizí komína, zda musí být provedena dle NV 91/2010 u každého komína a nebo stačí jen u nových komínů a případně u nově rekonstruovaných komínů po 1. ledna 2011?
Děkuji
u nových komínů a případně u nově rekonstruovaných komínů, u tech, kde jiz byla revize po jejich stavbe a nebo stavebni uprave provedena se dela jenom prohlidka .
A co když nikdy takový komín revizi neměl (a je postaven či rekonstruován před platností NV 91/2010 tedy 1.1.2011), nebo není revize dohledatelná, měl by mít revizi provedenu?
Pokud nema komin revizi, tak nemuze byt ani dum zkolaudovan, revize kominu je nedilnou soucasti dokladu, potrebnych ke kolaudacnimu rizeni.
doplněno 26.11.12 20:59:Tady plati, ze pokud ma dum popisne cislo, tak musi mit kolaudaci (povoleni k uzivani),pokud ma kolaudaci, tak musi mit revizi komina, revizi na plyn, revizi na elektriku a dneska treba i tlakovou zkousku vody, zkousku tesnosti kanalizace a buh vi co jeste.
doplněno 26.11.12 21:01:A kopie vsech tehle veci musi byt prilozeny ke stavebnim projektum a vse by melo byt ulozeno na stavebnim urade a take na katastru, takze pokud oba urady nevyhorely, tak se to musi nechat dohledat, jinak pokud se to nedohleda, tak to uz neni zadna prdel.
Moc děkuji za informace, zkusím pátrat na stavebním úřadě...jsme v této chvíli u nákupu domu a prodávající s ek revizím komínu staví dosti nevstřícně
U starých domů žádné revize nejsou , to by jste měl vědět! Já nemám žádnou tlakovku na kanalizaci, na vodu, nemám oficiálně ani revizi na elektřinu, plyn nemáme v rozvodu, ten mám na PB lahev, a komíny s e kdysi taky neřešili... tak to prostě je, tazatel se ptá evidentě ohledně staršího domu. O novostavbě tu není řeči.
Ano každopádně budete muset revizí projít... koupili jsme před dvěma roky starší RD a minulej rok na podzim jsme tedy volali komínka a neprošli jsme, dehet tekl skrz komín, komín zanešenej , cihly cca 2 metry odk koruny komína rozlezlý, takže to co bylo špatný tak rozebrat, přišli kominíci, protáhli nám celej komín frézou, dali vložku (hada průměr 160 mm) a my si koupili kamennou vatu s izolací, a ty speciální tvárnice... komín podmázli betonem, na to jsme pak lepidlem nalepili ty tvárnice (ty se museli nasunovat na ten husí krk) , vyztužili jsme to roksorem a mezi husí krk a tvárnici se musí nacpat ta kamenná vata. No a komín musí nad hřeben tuším asi tak půl metru, tam se ukončí keramickou deskou a je to. Dneska mám svatej klid , vím že mi barák od komína nechytne a kominíka musím zvát pouzze 1x ročně a aprávně bych měl komín během topné sezony ještě 2x čistit. To samozřejmě nedělám, ale pouzivam aspon chemického kominička na vypálení sazí. No a před měsícem byl u nás kominik a byl nadšen, že vydrátoval štětkou jen půl kyblíku sazí. Prý topíme dobře a mame v tom pokračovat. Topím hnědým uhlím dvojkou a občas tam nacpu i nějaký to mokrý dříví... kotel Dakon 32 z roku 89 . To frézování a vložka stálo cca necelých 35 000 Kč . A návštěva kominíka mě s čištěním a protokolem stojí 500.- kč
Zdravím všechny, děkuji Vám za Vaše zkušenosti.
Já jsem zjistil na stavebním úřadě, že revizi na komín nepotřebuji, že stačí pouze Kontrola
Ale je právě otázka co při kontrola najde kominík Snad nic...
Přeji vám , aby jste měli komín ok, ale kominíci vždy něco najdou.. ostatně oni dávají svou kůži na trh, pokud by dali podpis tam , kam nepatří. Takže pokud projdete, tak dobře a pokud ne, tak taky dobře, protože nejde jen o peníze , ale hlavně o zdraví a taky střechu nad hlavou a se špatným komínem by to mohlo bejt o červeným kohoutovi a na tom nemáte přeci zájem ani vy. Stačí když mrknete na komín co je nad střechou... jestli jsou cihly rozlezlý, a pokud někde uvidíte na komínu (i venvitř) černý či hnědý skvrny, tak už budete vědět s předstihem , na čem jste. Držím ale palečky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.