Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění starého nátěru z křesla

Od: golda73* odpovědí: 6 změna:

Mám dotaz, jestli už se s tím někdo nesetkal. Staré křeslo, které jsme chtěli zbavit starého nátěru a nechat původní dřevo. Koupili jsme odstraňovač nátěrů P05. Včera jsme se s tím mordovali na balkoně a výsledek viz foto. Hrozně se to mazalo, dělali jsme to špachtlí a stěrkou z umělé hmoty.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Já odstraňuji staré nátěry barev ze dřeva opalovací pistolí, to se úplně tím ta barva sloupne a pak se jen nábytek přebrousí.

doplněno 29.04.11 15:17:

doplňuji - sloupne se to samozřejmě za pomocí kovové špachtle.

golda73*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď, to už mi dneska radili kolegové z práce, ale teď už to asi s pistolí nezachráníme. Myslela jsem, jestli neexistuje nějaké ředidlo, čím by se to dočistilo. Křeslo je staré, ale bylo mi ho líto, chtěli jsme ho vzít na chatu.

eulalie*

No a co to přebrousit? Nelze? Dle mého skromného názoru, ten původní nátěr nikdy úplně nelze dát dolů, jakože by zůstalo jen hladké dřevo. Většinou se pak ještě přebrušuje.

golda73*
hodnocení

Ještě k doplnění. Křeslo bylo natřeno zřejmě Balakrylem, ale nejsem si jistá.

Odstranění starého nátěru z křesla
kejki

To mohla být kombinace nátěrů. protože původně se tahle křesla prodávala v laku, jsou buková. Někdy to s opalovací pistolí taky blemcá, člověk víc čistí špachtli než dřevo :)

Zaberte ještě jednou, ta retro křesílka jsou prima.

vaccent*

Hlavně již v tomto stadiu nepoužívejte znovu opalovací pistoli, spálíte holé dřevo. Nyní je čas na mechanické obroušení. Problém bývá se zbytky barvy, ktará zalepuje brusný papír, a s přístupem bruskou do koutů a mezi příčky. Zde se dá použít starý truhl. nástroj zvaný cidlina či její náhražka nevyžadující pracné broušení což jsou střepy skla. Tabulku obyč. okenního skla vložíte mezi noviny, uhodíte do středu kladivem a máte množství cidlinek různého tvaru a velikostí. Tahem k sobě, sklon hrany asi 45/o, po otupení vyhodit a vzít další. Po krátkém cviku velmi efektivní. Na okraj- dle mého jediný způsob, jak odstranit Luxol z okenních rámů. Horkovduchem nelze, při broušení je po pár vteřinách zanesený brusný papír, chemie nanic. Zná-li někdo dobrý způsob k odstranení Luxolu a pod. z rámů oken, budu za radu vděčný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]