Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena orné půdy

Od: mys* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, za kolik Kč se běžně prodává orná půda? Mám možnost nějakou prodat, ale vůbec netuším, kolik si říci.

Čistě dle BPEJ je to 8,68 Kč, ale netuším, zda se dá z této ceny vycházet. Děkuji všem za informace.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

myslím, že s ornou půdou je oficiálně zakázáno obchodovat, platí se spíše za sejmutí, naložení, dopravu, uložení, příp rozprostření = manipulace. Pokud se staví dálnice ,orná se bezúplatně rozhrnuje na polích zemědělců, kterým to nevadí a dají souhlas s povážením jejich pozemků ornicí. Zemědělci za to nic neplatí, investor stavby platí Stavařům za výše uvedené = pouze manipulaci s materiálem.

Domnívám se, že tazatele zajímá cena pozemku, nikoli cena zeminy.

mys*
hodnocení

Ano, Bruno2 má pravdu, zajímá mne cena pozemku, ostatně i ve výpisu z katastru je psáno: Druh pozemku: orná půda.

no skvěly, příště prosím zadejte otázku správně: "kolik stojí M2 pozemku zapsaný v KN jako orná půda": jak zřejmé na co odpovídat.

patronka*
hodnocení

0x

Dobrý den, v okolí Roudnice nad Labem je pro výpočet daně z nemovitosti stanovena cena orné půdy ( polí ) 6,-. Zájemce, který má půdu propachtovanou nabízí odkoupení za 10,- / m 2. Jedná se o úrodnou půdu v Polabí, můžete to použít k porovnání. Patronka

vosikac*
hodnocení

0x

Podobnou cenu jsme měli cca před dvěma lety, ale díky tomu, že byl pozemek vedle pozemku, kde se stavěl RD, tak nám stavebník za m2 dal 200kč, protože si chtěl zvětšit zahradu.

Půjde především o to, ve vašem případě, v jaké lokalitě a na jakém místě se váš pozemek nachází, co je v okolí, případně změna územního plánu přilehlé obce ...

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Tak s tou cenou jste to trefil. Jenže existuje tady nějaký trh. A i když ta Vaše nalezená cena má jakousi hodnotu, tak skutečnost může být diametrálně jiná. Jde především o porovnání nabídky a poptávky. A obchodovatelné zemědělská půda se podává zhruba od 7 do 15 Kč/ m2. Když ale máte dobré informace, že se zrovna náhodou bude pozemek vykupovat na stavbu dálnice, nebo se změní územní plán obce a orná půda se najednou stane stavebním pozemkem, tak cena vyletí mnohonásobně nahoru. Jinak v nezajímavé lokalitě hektar i za 20.000 Kč, ale to je už čiré zoufalství. Takže já už více neporadím. S pozdravem Laďa

lidus*
hodnocení

0x

Máme 26ha polí a v naší lokalitě je to neprodejné, zatím pronajímáme JZD jen za to, že platí daně.

kejki

Tak já mám na 11ha 3 nájemce, nájemné se mírně zvyšuje a půda se tu kupuje minimálně za odhad - 10kč za m čtv. Nájem je něco přes 1% ceny.

Bratr hospodaří kousek dál na horší bonitě, chtěl přikoupit a nikdo neprodá. Asi platí dobře nájem *smich*

kahsa*
hodnocení

0x

Pokud nemusíte nic neprodávejte vaši předci se na to dřeli a teď to prodáte za pár korun nějakým vyčůránkum. A oni na tom vydělají miliony. Postaví na tom sklady a nepotřbné domy. A vy budete mít 20tisíc za Hektar. Pokud to přece jen musíte prodat, tak si zajděte na stavební úřad a optejte se zda ten váš pozemek není v územním plánu jako stavební nebo jestli není vevýhledu že se zmnění na stavebí. A to už není cena 3 až 10kč za m2. Ale stovky.Samozdřejmně je otázka odkud jste. Ještě k tomu proč by jste měl zajít na stavební úřad, ve výpisu katastru je napsáno že pozemek je orná půda a to do té doby než se na tom pozemku něco postaví. Takže i "orná" půda může bejt stavebí pozemek. Jsem zemědělec a každý další zastavění zemědělské půdy mi trhá srce. Jestli můžu poradit, neprodávejte to žádné realitce či jiné společnosti. Obejděte v okolí soukromí zemědělce a nabídněte jim pozemek. Asi nejste z Prahy-východ?:)

mikim
hodnocení

0x

Dobrý den, abych nemusel zakládat nové vlákno pro podobnou věc, tak se zeptám zde.

Jak se pohybuje cena pozemku, který je veden jako trvalý travnatý porost? Stavba na něm není možná, je to úzký pruh mezi jinými pozemky, taktéž problematicky využitelnými.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]