Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mame novy zachod JIKA KOMBI.
Instalater mi ho pripojil, ale nevyzkousel.
Voda nenatece do zasobniku zcela, ale z vetsi casti proteka do odpadu. Umel bych si to sam zkontrolovat, co je spatne?
Dekuji
protože tazatel píše že nadrž nenatéká i když plovákový ventil napouští tak závada bude v mechanismu splachovače zůstalo to někde zaseklé avšechna voda stačí odtéct plnicí ventil bude v pořádku.Sundejte víko nádobky a vyzkoušejte mechanismus je vícero typů tak je těžké poradit co s tím.Nejednoduší bude pokud se vám to nepovede rozchodit zavolat toho instalatéra
Jedná se o záchod, viz link v mém prvním příspěvku.
Nevím, jak víko nádoby otevřít.
Instalatéra si pozvu, ale chtěl jsem si poracit sám, abych nemusel čekat. Pokud je to jednoduchá záležitost.
vydloubneš tlačítko, to je tam obvykle jen zasunuté a pak vyšroubuješ tu obrubu ve které je tlačítko a zvedneš víko.
Dobrý den. Těžce mě asi zmátlo, že nádrž nenatéká zcela.Takže je docela možné že zůstal viset vypouštěcí ventil, ale nedovedu si nějak představit ten pojem - nenatéka zcela. Teď jsem to zrovna opravoval doma a jednuduše vodní kámen se usadil na ty plastové vodítka a ventil zůstal otevřený na plné pecky. Takže o nějakém nadostatečném natékání nemohla být řeč. Všechno okamžitě proteklo do mísy. A kdyby ten přítok byl větší, jak odtok, tak by voda musela stoupat a jednoho krásného dne by nádrž musela být plná. A pokud by byl v pořádku napouštěcí ventil, tak by se přítok totálně uzavřel, ale hladina vody by vesele padala dolů a jednoho krásného dne by plovák byl tak nízko, že by se opět muselo spustit natékání nádrže. Takže teď jsem i zdůvodnil , aspoň sám pro sebe, že je to napouštěcí ventil. A po této slohovce vylučuji poruchu vypouštěcího ventilu. S pozdravem Laďa
Dobrý den. Také já nechápu, proč nezavoláte toho instaletéra, aby to bezpaltně a urychleně opravil. Ona ta oprava bude určitě triviální záležitost a jsou jako u Švejka dvě možnosti. Jedna možnost je, že je to špatné a druhá možnost je, že je to také špatné. Ale teď vážně. Z nejvetší pravděpodobností hraničící s jistotou je to špatně fungující, nebo špatně seřízený napouštěcí ventil. To je ten ventil, který je ve splachovací nádobě a je na něj připojena napouštěcí hadice. Tento ventil má jako jednu důležitou součástku plovák, který při dosažení nastavené hladiny přez táhlo a gumovou membránu prostě a jednodušu uzavře přívod vody. Typuji, že se bude jednat pouze o pootočení celého ventilu tak, že trubka, která vede plovák není přímo kolmo dolů a plovák se prostě po cestě někde zadrhne a tím pádem neuzavře přívod vody. Jestli je to tímto, tak po sundání víka to uvidíte hned na první pohled a pravděpodobně tu půjde srovnat i rukou, bez nářadí. Ale netlačte moc na pilu a raději zavolejte toho " odborníka ". S pozdravem Laďa
jkr@ nejspíše budeš mít typ který palci přitlačíš a zároveň celým chromovým kompletem otáčíš do leva když tuhost otáčení poleví tak to uchop jako když šroubuješ normální větší šroub s hlavou žes to povolil poznáš určitě pak zato celé zatáhneš a vyjmeš to i s tlačítkem to ti pak s té objímky vypadne.Tento postup ti doporučuji, jinak bys musel to kulaté co jse dá zamáčknout vydloubnout šroubovákem u tohoto postupu hrozí drobné poškození chromového povrchu, po vyndání tlačítka strčíš palce do vniř otvoru a opět otáčíš do leva,potom můžeš mít typ kde se vydloubnou tlačítka a pod nimi bys mněl vidět hlavu šroubu na křížový šroubovák ten se vyšroubuje a sundáš porcelánové víko. Kdyby ten instalatér stál za něco tak ti tyto základní věci ukázal,někdy firma dodá k splachovači i speciální klíč na povolení a utažení vrchu splachovače a i ten zmíněný křížový šroubovák ,obě pomůcky jsou plastové
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.