Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup montáže střechy

Od: lipka* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, zajímal by mě váš názor na pokládku skládané tvarované plechové střechy. V prospektech různých výrobců jsem se dočetl o pokládání na lišty apod. Předevčírem jsem si nechal rekonstruovat na chalupě a na garáži starší střechu, kde jsem chtěl vyměnit starý asfaltový šindel za novou plechovou střechu. Představoval jsem si, že celý šindel se bude poroučet k zemi, zkontroluje se bednění apod. K mému údivu jsem koukal, když najednou jen přes starý šindel přišel rovou nový plech. Podobný (vlastně stejný postup až na sklon a typ střechy ) je zde

V mém případě se jedná jak u garáže, tak u chaty o pultovou střechu se sklonem asi 10°. Pořádné deště zatím nebyly, tak nemohu pořádně prozkoumat těsnost, a kondenzaci přes podbití také ne. Může mi tu prosím někdo sdělit, zda se jedná o správný, nebo alespoň možný způsob pokládky, nebo reklamovat, ale zas nač. Předem díky

Jedná se tedy o pultovou střechu (7x8m + 3x3m) se sklonem 10°, ani jedna není nijak zateplená, jen krove, na tom OSB nebo prkna, na tom podkladový pás pod šindel a samotná šindel + nyní rovnou nová vrstva trapézového plechu s vlnou asi 18mm. Plech je od firmy Trade a pokládku prováděl certifikovaný (alespoň tedy má razítko na střechy) pkladač.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkacz*
hodnocení

0x

Samozřejmě to možné je. Pokud to typ a stav šindele dovolí, tak se pokládá i na starý šindel další vrstva nového šindele a dalších krytin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]