Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti se stavbou přístavby k půldomku. Na kolik vás shruba vyšla hrubá stavba?
ve zkratce garáž, nad ní kompletní první patro + nad tím ještě jeden pokoj (garáž a první patro podle maximálních rozměrů stanovených pro přístavbu k půldomku včetně přesahu).. jde nám pouze o to, kolik bude shruba stát stavba obvodových a nosných zdí, vnitřek si budeme řešit sami...
Dobrý den. Také ve zkratce. Bude to přesně mezi minimem a maximem. Vy zadáváte otázky,na které se opravdu nedá nic jiného odpovědět. S pozdravem Laďa
nechápu co je na této otázce nesrozumitelné? myslím si, že čověk, co někdy stavěl přístavbu u půldomku určitě zná povolené parametry a určitě si pamatuje kolik ho to shruba stálo.. Na nic víc se neptám, jen na hrubý odhad. Je jasné že bych vám sem musela hodit projekt se všema rozměrama kdybych chtěla přesnou cenu, ale já chci cenu přibližnou abych měla nějakou představu..
já se dovolím zde domnívat, že terminus technikus "garáž a první patro podle maximálních rozměrů stanovených pro přístavbu vč. přesahu" je něco, co reálně vlastně neexistuje, a co si jen představujete. Maximální přístavba je přeci tak velká, jakou ji povolí příslušný stavební úřad podle Vaší konkrétní situace na místě. Někde to může být plocha 150M2 někde 50M2. Navíc ve stavebnictví se pohybuji a půldomek mi nic neříká. Zhruba to bude stát kolem 750000 až 1.250 M. (jak ten půldomek vůbec vypadá, kde bude uvažovaná přístavba . .? foto nemáte, je to tajné?)
Tato otázka byla směřována lidem, co s tím mají nějakou zkušenost. Tzn. lidem, kteří bydleli/bydlí v půldomku a přistavovali. Čekala bych od nich odpověd jako "přistavovali sme základ + první patro a rozměrech a hrubá stavba nás stála tolik a tolik". A pokud se pohybujete ve stavebnictví a slovo "půldomek" vám nic neříká, tak proč vůbec reagujete na můj dotaz? Když si zadáte do vyhledavače "půldomek" okamžitě vám to vyskočí, převážně se půldomky stavěly ve Zlíně a Otrokovicích, na tyto lidi také byl dotaz směřován. Mám už hotový projekt a mám tam i cenu, jen by mě zajímalo, kolik za to dali ostatní lidé, protože mi ta cena přijde přemrštěná.
Dobrý den. Kdybyste Kleverinko napsala, že se jedná o Baťovské domky, tak byste si ušetřila dost nervů. Opravdu terminus technikus půldomek neexistuje a pochybuji, že 20 km od Zlína, nebo Otrokovic a Svitu na Slovensku, někdo tento pojem zná. Ale i kdyby znal, ten Váš popis je neuvěřitelně volný a co ci pod tím má kdokoliv představit? Já ty domy znám od vidění, zejména ve staré části Otrokovic u Bahňáku. Ale je mi to stejně prd platné, protože to, co chcete slyšet, abyste mohla porovnat již nějakou navženou cenu, nelze střelit od pasu. Prostě musíte si od jiných firem nechat nacenit přesně to samé, co již máte, ze stejných materiálů, se stejnou konečnou úpravou, prostě musí tam být všechno naprosto stějné. Jedině tak poznáte, jestli Vás někdo chce oškubat ( a mám dojem, že si to myslíte ) nebo ne. Ještě odkaz na půldomky : zlinreal.cz/... staryzlin.cz/... iroxx.cz/... foto.mapy.cz/... S pozdravem Laďa
Tady přece vůbec nejde o můj popis. Otázka zněla, jestli má někdo zkušenosti se stavbou přístavby k půldomku. Přečtěte si první otázku než mě začnete kritizovat. Možná jsem mohla napsat že se jedná o Baťovský půldomek, ale jak jste tady psali, jiný půldomek zřejmě neexistuje, proto mi to přišlo samozřejmé. A jak už jsem řekla, otázka je položena pro lidi co v tom bydlí a co k tomku přistavovali. Nezajímá mě názor člověka, co to viděl zvenku. Lidé co v tom bydlí a přistavují znají přesně parametry a podmínky přístavby. Navíc mě jen zajímá hrubá stavba a její cena orientačně..abych byla shruba v obraze.
v tomhle již mírně zpřesneném případě bych se tedy vydal do Vámi uváděné lokality, našel to co hledáte a zeptal se majitelů přímo na ulici. Tady myslím, že na 99.9% nikdo takový přímo podle Vašeho nástimu nebude. Opravdu půjdomek je "krajový" název nicneříkajícího charakteru.
podmínky přístavby Vám sdělí nejspíš na stavebním úřadě. Omezení bude velikostí pozemku, to je nejspíš jasné, zdali jsou všechny pozemky nemlich stejné, myslím, že jasné naopak není. Je tu spousta otevřených parametrů, které ovlivní konečnou cenu a podobu domu. například proč by vaše přístavba měla být stejně drahá a i velká jak sousedova!? (řeč. otázka) každá stavba pokud se nejedná přímo o kopie domů je unikátní záležitostí a sama sobě specifická, kdo tvrdí, že tomu tak není tak podle mého skromného názoru tomu zdaleka nerozumí. Mj příkladem garáž na vozidlo typu SUV s malou dílničkou může být až 1násobně drahá jak na Fiestu bez dílničky. .
..vy jste zřejmě stále nepochopil, že mi jde jen o to, zeptat se jiných lidí co to stavěli kolik shruba zaplatili a za jak velkou přístavbu.. nejsem pitomec a vím že záleží na velikosti pozemku a podle toho jsou pak určeny max rozměry přístavby. Tento dotaz je určený lidem ze Zlína a Otrokovic co o tom něco ví, a ne nějakých chytrákům co viděli Baťovský půldomek na obrázku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.