Nejste přihlášen/a.
A už jste nějakou "levnější variantu" potkali? Schiedel má všechny potřebné certifikáty a je zcela bezproblémový jak pro provoz, tak pro montáž a revize. Navíc, kdo ví, co naši skvělí Zelení Khmerové ještě vymyslí za další ptákoviny - prostě jděte do Schiedela. Přinese to asi nejméně budoucích problémů že všech pravděpodobných variant řešení odvodu spalin.
Jinak pokud si najdete aternativu, která bude mít certifikáty jako Schiedel, bude pravděpodobně zhruba stejně drahá. Na komíně zbytečně nešetřete, pokud už ho musíte mít - Zeleni Khmerové plánují daně z komínů, kontroly spalování a další - se Schiedelem projdete. Navíc by mě zajímalo, jak budete řešit odvod spalin z plynového turbokotle, když ne komínem.
Hezký den.
Resim jsem stejny problem, jen budu stavet dvoupruduch.
Myslim, ze se kolem kominu nadela zbytecne moc ciratu. Driv se staveli kominy horsimi technologiemi a pokud to nestavel naprosty amater, slouzi dodnes.
Me vychazel ten Schiedel asi na 65tis Kc coz je za komin celkem dost.
Ted cekam az mi dovezou S-komin od Schiedelu, je to levnejsi varianta drazsiho bratricka za asi 50tis.
Podle vyjadreni obch. zastupce firmy Sciedel by se mel lisit jen v pouzitych kominovych vlozkach a dvirkach na cisteni.
Bohuzel jeste to doma nemam tak nic blizsiho uvest nemohu.
Jinak firem co vyrabeji takoveto skladacky je mnoho.
Ja se rozhodoval jeste mezi www.e-kominy.cz a www.ciko-kominy.cz
Pokud jde o certifikaty ktere by mohly byt vyhodou v budouci "zelene"dobe, myslim ze jsou vsechny tyto firmy na stejne urovni.
Az objednate, podelte se o zkusenosti.
A brání vám něco se mrknout v Německu, zejménma, když to máte za rohem?
BTW to je ten komín v rámci celé stavby tak šílená položka?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.