Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzdálenost zděných sloupků zábradlí

Od: petera* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám terasu o rozměrech 8 x 5 m chci po krajích vyzdít sloupky 30x30cm do nich a mezi ně ve dvou řadách vložím jekl 35x35mm mezi něj plotovky čímž vznikne zábradlí. Potřeboval bych poradit kolik těch sloupků musím vyzdít v jaké maximální vzdálenosti od sebe mohou být?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Není terasa, jako terasa a nejsou skloupky, jako sloupky. Pokud se jedná o terasu v poschodí, tak tvoří zárověň plochou střechu. A tam musíte počítat, že je vyspádovaná. A když je vyspádovaná, tak tam poteče voda. a čím více bude pršet, tím více bude vody. A ty sloupky budou té vodě bránit v tečení. Čili mě z toho vyplývá co nejmenší počet sloupků a z toho zase vyplývá, že profil 35 x 35 nebude stačit. Já bych to udělal z profilu 50 x 30 nastojato. Tu delší stranu 30 + 226 + 30 + 226 +30 +226 +30 a kratší stranu 30 + 205 + 30 + 205 +30. Spodek sloupků musí být minimálně zaizolován tekutou lepenkou s výztužnou gumoperlinkovou páskou. Nebo se může i oplechovat. To ale záleží na celkovém řešení té terasy. S pozdravem Laďa

petera*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Přesně tak to mám namyšleno i s tou lepenkou, na kterou potom pujde dlažba. Ale ty profily již mám doma a jsou 40x40 tlouštky 3 mm osobně si myslím, že se na těch 226 cm nemůže prohnout. Spíše je otázka aby se udržel v tom sloupku, chci vyzdít první dva řádky cihlami pote na to, podložit 3 cm, ten jekl obšalovat a zalít do 10 cm betonem, na to vyzdít zase cihlami a v metru zabetonovat druhý jekl a nakonec přikrýt betonovou stříškou. Popřípadě středem na výšku ze dva roxory. S pozdravem Peter

ladajaskva*

Dobrý den. Super. Nejvíce chválím, že jste nešetřil na tom profilu a koupil jste tlustý 3 mm. 40 x 40 bude dostatečný. Ještě není na škodu do pofilu vyvrtat díru a přikurtovat to hmoždinou, nebo i pouhým prostrčením kulatiny. S pozdravem Laďa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]