Chtěl bych se zeptat, když bych prodával jízdní kolo a kupující je z daleka, zda je možnost ho poslat na dobírku - ale vcelku...Tj. tak jak je, žádné skládání či rozebírání do velké krabice. Zda to vůbec půjde a pokud ano, tak přes jakou společnost. Hmotnostně se u České pošty určitě vejdu (má do 13 kg), ale pro změnu nemá ten "pravidelný tvar". Zbývá PPL, DPD či Toptrans...S PPL mám špatnou zkušenost - neboť pokud nemám s nimi smlouvu jako právnická či fyzická podnikající osoba, tak to prý nemohu poslat na dobírku jako soukromá osoba. Max. jen poslat+zaplatit danou dopravu, ale nikoliv na dobírku, což pochopitelně nechci. A s Toptrans jsem měl zase ten problém,že mě nechtěli převzít zboží kvůli tomu, že nebylo zabaleno. Ale řekněme si, jak balit jízdní kolo vcelku? Připadá mě to takové docela "stupidní"...Má s tím někdo zkušenost? Případně kolik to bude stát. Odpověď typu - ať si pro to kupující přijede, když to chce - je sice správná, ale vzhledem ke vzdálenosti cca 400 km asi méně realizovatelná...
Na nejbližší poštu,zajít a informovat se na místě je problém?Když jsem posílal výfuk na Scénika,tak jsem měl také problém.Nakonec jsme se celkem dobře domluvili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.