Nejste přihlášen/a.
dobrý den, můžete mi někdo poradit, co dělat když se mi při výměně vodovodní baterie začala protáčet trubka, místo aby povolila stará baterie? navíc to začalo kapat a utáhnout to teď nejde. tedy s trubko otočím, ale jestlis ní otočim doprava či doleva začne téct voda ještě více.
trubky jsou vedeny za kachličkama, je to umělohmotná trubka. měnila se nevim kdy.
víte někdo, jak je to napojované? když ve zdi je umělohmotná, co z ní vede dál?
jak je možné, že se to protáčí?
co s tím?
děkuji za radu
ježiši marjá žádné řezání ničeho zastavte vodu píšete že se protáčí trubka tak asi jen jedna tak povolte tu druhou matici tím pádem můžete otáčet celou baterii a vyšroubujete tu protáčející trubku i s baterii a až se vám toto povede tak si přidržíte tu protáčející trubku druhými kleštěmi a povolíte matici na baterii, teď ji máte odpojenou , napakujete tu vyšroubovanou trubku a znovu ji natočíte tam kde byla možná se povolilo prodloužení jak píše Láďa tak ho tam znovu natočte pak jen vystředit a vyrovnat excentry a baterii znovu namontovat. Ještě mi napadlo že by jse mohl protočit kroužek se závitem v zástřiku který je v plastové nástěnce ale to pak už se musí opravdu vysekat nástěnku odstřihnout a nvařit novou to je minimálně dvě tři obkladačky ven. Jinak pro informaci amatérum plastové zástřiky je zakázáno těsnit konopím čili koudelí, použít vždy teflon nebo teflonovou nit
Pak existují neběžné problémy, např. místo nástěnky je kolínko, do kterého řemeslníci umně vešroubovali etážku a rychle zmizeli. Udělali takhle celý činžák na Vinohradech, takže když si všichni oddechli, že rekonstrukce a sekání po třech letech skončilo, začalo se znovu s předělávkou. (městská část financovala každý rok nějaká patra, aby si to lidi užili).
Jinak souhlas, mělo by to být, jak píšete.
Koudelí se dnes již nic netěsní.Ta byla určena na pozinkované závity fitinků a ty jsou mírně kuželové.Zastříknuté závity na plastových dílech potrubí jsou určeny na teflonové dotěsnění a také se jí nesmí dát moc.Jinak hrozí roztržení fitinku.
JABRAKA
Ono namotat si tam koudel můžete je to vaše věc ,při mé práci a montáži stovek zástřiků si to nemůžu dovolit protože v případě prasknutí zástřiku bezproblému uplatňuji záruku od výrobce ale musel být těsněn výše zmíněným materiálem,konopí neberou a záruka padá.
Pokud budete těsnit koudelí tak je nutné ji po namotání na závit lehce protřít vazelínou nebo indulonou,aby byla kluzká a šla snáze zašroubovat.
Dobrý den. Ten mechanizmus, jak se protáčí truba ve zdi, je jakýsi divný. Pokud jsem si všiml, tak vodovodní baterie je napojena na takové excentry, které umožňují jednak vyrovanat baterii do vodorovné pozice a jednak dodržet rozteč připojení. Ty eska mají plochu, na kterou pasuje klíč. No to je jedno. Musí se uzavřít hlavní přívod a nějaký šetrným způsobem demontovat tu starou baterii. Možná by to šlo i odřezat pilkou na železo. Já si myslím, že ta protáčející se trubka je normální prodloužení, které má uvnitř šestihran, takže i když to uřežeme, tak se to dá vyšroubovat. A teprve potom se uvidí, aká že se narobila škoda. Sekání odložíme až nakonec. Nejdříve tu starou baterii rozžežte na dvě samostatné části tak, aby se s připojením na obě trubky dalo točit. Pak to vašroubujete třeba i s tím prodloužení a budete na Hradské. Potom to bude jednoduché. Tedy za přepokladu, že se jedná o prodloužení. S pozdravem Laďa
To je jednoducha rada, proste se neptej na rady, vem majzlik, kladivo, zavri vodu a zacni sekat tu zed, jinak se to nedovis a stejne to musis vysekat, aby se to dalo opravit.
Jedine jeste ze by ses prekouk a tocila by se ti jenom etazka ve zdi, to bys mel kliku a nebyl by to takovy problem.
Takze zavrit vodu, dodemontovat baterii a pak uz bys to mel videt, jestli je to ta etazka a nebo jestli si ve zdi ukroutil trubku a nebo povolil nejaky zavit v hloubce a budes muset sekat.
Právě proto se člověk nemá s...át do čeho neemá.Montér ví co dělat.Teď si to urval ve zdi , musí se to vytlouct a spravit.Příště budeš chytřejší(možná).
nevim proč píšete takovou odpověď.Nepomůže to v ničem. na teto stránce se lidé ptají o rady. odpověď zavolejte si montéra je samozřejmě skvělá a padne na vše, ale to by tato stránka pak nemusela vůbec být.
baterii jsem měnil několikrát a vždy bez problémů. ze zdi koukalo jen tak 2mm trubky a na ni byla hned přidělaná ta baterie. takže tu trubku jsem si samozřejmě přidržet nemohl. Mohl bych kontrovat tím, že možná právě takovýhle nějaký montér co to dělal předtím, to jaksi ... no nic.
všem ostatním moc děkuju za radu
Není nad fundovanou odpověď...Vřele doporučuji aby sis tyto "přiblblé " rady nechal někam jinam.On totiž kdo nic nedělá, nic nezkazí a i "mistr tesař se utne".
Bondrak a vladaj ,potažmo.tazatel-CO VÁS TAK VYTOČILO? Vždyť mám pravdu?Potrubí je z plastu,ukroutil ho,bez svářečky plastu si ani neprdne,Neměl na to hrabat,když to neumí-to je pravda,na to jiná rada není-vždyť to píšu ,vysekat,ustřihnout a navařit novou přípojku,Tam jeden chudák ani neví že je plast svařovaný a radí to rozšroubovat...Fak dobrý postup.A přiblblé jsou ty vaše rady.
Pokud tam je šroubovaný spoj, tak trubku vyšroubovat a přetěsnit. Jestli ne (protáčí se trubka ve špatně svařeném spoji, nebo byla zazděná natvrdo bez izolace = bez možnosti dilatace), tak zbývá vysekat, najít co přesně teče a opravit = nejspíš ustřihnout a kus potrubí k baterii udělat znova. Pokud tam je obklad tak bohužel musíte přes něj. Můžete zkusit proříznout spáry mazi dlaždičkama a dlaždice opatrně odloupnout - mizerně přilepené občas jdou sundat a použít znova, ale spíš počítejte že to nepřežijou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.