Nejste přihlášen/a.
Bohužel asi po půl roce od natažení jemné omítka v místě styku s rámem plastového okna začíná praskat, samozřejmě, že se to dá bez problému opravit, ale to neřeší, že za chvíli to bude dělat znovu. Perlinku jsem tam nedával, plácnout silikon nevím nevím kvůli dilataci. Slyšel jsem něco o nějakých apu lištách, ale pořád mám pocit, že cokoliv tam nalepím, bude to jen pohledová záležitost, pod tím to bude praskat dál. Slyšel jsem o nějakých apu lištách, ale to se asi lepí do lepidla jako perlina, ne?
to nejstejediny to dela kazdy stuk nebo jemna omitka prave proto se tam davaji listi aby to nepraskalo jinak vam poradim delam to ze vezmu spachtli a vyskrabnu to kolem celeho ramu a davam tam akryl a je klid silikon tam nedavejte pretrete to a je pokoj od toho a to same je nekdy i u parapetu
Dobrý den. APU lišta je dobrý vynález. Jednak perfektně vymezí rovinu omítky a jednak zabrání přímému nalepení omítky na rám okna a tím skoro úplně zamezí praskání, které způsobuje dilatace okna vlivem tepelné roztažnosti. APU lišta sa nalepí na okno pomocí samolepící pásky, která je na liště integrována. APU lišty dneska mají v každých stavebninách. Ovšem dodatečná instalace těchto lišt bude celkem náročná a nevím, jestli se to vůbec vyplatí. Já bych to také trochu vyškrábl a zaplnil akrylovým tmelem. Ale určitě bych počkal až na dobu před malováním S pozdravem Laďa
mno...škrábat...nešlo by ten tmel dát jakoby tak, jak se spáruje vana? Tzn. na způsob silikonu a použít rohové hladítko? Ale to bych toho asi moc nevyřešil, že? Trhalo by se to i s tím tmelem. To jste mne moc nepotěšili. Dělá to jen asi na dvou místech a jen nahoře. Jinak to drží a rozdrápávat půl roku starou omítku...
ale ne vyskrabnete rjen roh nebo ji sparu mezi oknem a stukem kde to mate prskle doporucujito udelat po celem obvodu protoze se vam to stejne bude objevovat dal a vzit akryl nanest pak kapku myciho prosrtedk nebo mydla a na prast a preject to a je to hotovo podle vyskrabaneho poznate kolik mate dat tmelu jestli hodne nebo malo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.