Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chystám se do novostavby RD řešit vytápění plynovým kotlem a teplovodní krbovou vložkou v kombinaci s akumulační nádrží 1000-2000l. Máte někdo zkušennosti? Kdo máte doma akumulačku, napište mi reakci, jakým způsobem zajišťujete ohřev vody, jaké jsou roční náklady, máte radiátory, podlahovku nebo kombinaci? Funguje dle původních očekávání, tzn. v zimě přes odpoledne a večer natopím teplou vodu na celý příští den nebo dva dny? Jaká je ralita?
Díky za reakce i z doslechu nebo od známého.
Pokud vím, tak v letech 70.tých se aumulačka přidávala ke kotli na uhlí, aby se nemuselo často běhat ke kotli přikládat.Přes noc se netopilo, dobíhala akukumulačka. Není mi jasné, jakoý smysl má akumulačka u kotle plynového, který jde přesně nastavit a topí průběžně dle potřeby. I když vodu natopím dopředu, spotřeba plynu bude stejná, nechápu, co lze ušetřit.Uvidím, co kolegové, možná dnes platí jiné fyzikální zákony.
někdo prostě nečte a pak se diví , k věci akumulačka je jistě dobrá věc ale teplovodní krbová vložka jaký výkon 5-9-14kw?kolik máte instalováno příkonu v tělesech nabo v podlahovce pokud je výkon vložky roven příkonu v tělesech tak tak akumulačku jen stěží natopíte,akumulačka je dobrá když máte systém předimenzován . Já mám akumulaci na baráku 3000l když ji chci natopit tak kotel o výkonu 30kw to zvládne za 6-8hod podle kvality a suchosti dřeva . Funguje to tak že v zimně při teplotách kolem -10 vydrží den a půl při teplotě kolem 0 2 dny a když je +10+15 tak čtyři dny.S krbovou vložkou ohřívejte hned boiler na vodu a to bude asi vše. No ale třeba máte vložku s výkonem od 20-30kw do vody a pak by to fungovalo
Ja bych šel jednoznačně do dřevoplynoveho kotle + akumulačka. Udělat si z obyvaku kotelnu by se mě asi nechtělo.Pokud chcete se dívat na ohynek tak bych šel jen do topení na pohodu.Nějakou vložku nebo kamna sdvojitym spalovaním.
Takovy kamna nebo vložka vam pak pomalu a dlouho a čistě hoří.
Tady je hodně odkazu - forum.tzb-info.cz/...
Takhle přece nelze položit dotaz...a čekat objektivní odpověď...
Vaše "anketa" je také naprosto k ničemu, protože neuvádíte žádné "vstupní" parametry.
Velikost akumulační nádrže se musí spočítat s ohledem na výkon krbové vložky, tepelné ztráty Vašeho domu...a v tom se také musí zohlednit, jak dlouho by jste chtěl aby Vám "energie" naakumulované v nádrži vydržela.
Takto jak jste položil otázku se maximálně můžete dozvědět, že jeden člověk má podobný systém udělaný a spočítaný dobře...a je
spokojen, druhý člověk to má zbastlené...a spokojen není...
A co si s tím pak počnete? Nic...protože tomu sám nerozumíte...a nejste schopen problém dále analyzovat.
Nechte si systém naprojektovat od někoho kdo tomu rozumí...
Díky za všechny odpovědi typu nech si to naprojektovat, neuvedl jsi toto ani toto...! jde mi o reakce někoho, kdo má doma systém s akumulační nádrží, používá ho a napíše mi zda je spokojen nebo ne. To je suma sumárum zatím jedna odpověď a dotyčný si stejně rýpnul. Nepsal jsem dotaz do projekční kanceláře ale na server mezi obyčejné lidi se zkušenostma.
"Díky za všechny odpovědi typu nech si to naprojektovat, neuvedl jsi toto ani toto...!"
Ale Vy jste prostě potřebné věci neuvedl...a pokud mají odpovědi k něčemu být, pak je uvést MUSÍTE.
Ano, tento systém v principu funguje...a pokud je dobře proveden pak funguje ke spokojenosti majitele...
Jinak to napsat nelze..
Všechny další věci jako kolik ušetříte, na jak dlouho vydrží naakumulovaná energie...atd. Jsou dány pouze konkrétními čísly a
výpočty...a NIKDO Vám je v obecné rovině nemůže na otázku tak jak jste ji položil zodpovědět...možná kartářka..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.